Gratis verzending vanaf €20

Geert Bettinger


Geert Bettinger (1952) is trainer, coach van teams binnen zorg- en welzijnsinstellingen, hij leert medewerkers anders te kijken naar ‘probleemgedrag’. Ook is hij werkzaam als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (C.C.E.) Daarnaast verzorgt hij masterclasses op (inter-) nationale universiteiten, Hogescholen en congressen. Zijn boek is inmiddels vertaald naar het Engels, Duits, Chinees en Roemeens. In het najaar van 2021 zal er ook een Spaanse vertaling op de markt komen.

Door ‘probleemgedrag’ te vertalen naar signaalgedrag worden medewerkers op een positieve wijze uitgedaagd creatief om te gaan met hun eigen opvattingen en mogelijkheden. Hij stimuleert hen te reflecteren op hun aandeel in hulpverleningssituaties. Binnen de psychogeriatrie coacht hij zorgmedewerkers bij de transfer van afdelingswonen naar kleinschalig wonen.
Daarnaast geeft hij intervisie aan teams die werken met mensen met een verstandelijke beperking en docenten binnen het speciaal onderwijs.

Voorheen werkzaam als: docent en zorgcoördinator aan een opleiding voor zorg en welzijn, zelfstandig gevestigd hulpverlener voor slachtoffers van seksueel misbruik, maatschappelijk werker bij ouderen en gezinnen en verpleegkundige bij kinderen met een verstandelijke beperking.

(Foto gemaakt door Tom van Limpt)

Publicaties

Door stil te staan kom je verder (2022)

Een andere kijk op 'probleemgedrag'
Geert Bettinger