Gratis verzending vanaf €20

Rik Smit


Rik Smit is gecertificeerd financieel planner (FFP/CFP®), MfN-registermediator, financieel echtscheidingsadviseur (RFEA). Deze voormalig docent lichamelijke opvoeding voelt zich sinds 1986 helemaal thuis bij de combinatie van de onderwerpen geld en emotie. Hij startte samen met Greet Vernooij in 1999 een van de eerste onafhankelijke praktijken voor financiele planning en mediation onder de naam Smit Vernooij c.s. Deze praktijk is doorgegroeid naar een gespecialiseerde familiepraktijk waar advocaten, notarissen en rechtbanken graag mee samenwerken.

Als auteur en columnist maakte Rik in 1995 zijn debuut bij het tijdschrift Money. Daarna verschenen zijn columns ook op Quote Finance.nl, op IEX.nl, op Inveztor.nl en in het magazine Residence. Op 7 maart 2005 verscheen zijn boek Financieel fit, nooit meer wakker liggen van geldzaken. Het succes van de eerste druk heeft geleid tot een herziene uitgave per maart 2006.

Sinds 2006 is hij voorzitter van de Vereniging voor Financieel Planners en Scheidingsmediators. Ook treedt hij op als assessor voor zijn beroepsvereniging FFP. Door rechtbanken wordt hij als deskundige of bindend adviseur gevraagd op te treden. Ook geeft hij workshops en is hij beschikbaar voor presentaties.

Het meest recente boek De betere grijze scheiding, naar een idee van en in samenwerking met Wills Langedijk, komt in het voorjaar van 2016 uit.

Meer informatie over Rik Smit vindt u op de website www.smitvernooij.nl

Publicaties

De betere grijze scheiding (2016)

uit elkaar na je vijftigste
Rik Smit