Gratis verzending vanaf €20

Paolo Terni


Dr. Paolo Terni, MAPP, PCC, komt oorspronkelijk uit Italië waar hij een groot deel van zijn leven gewoond heeft. Hij woont en werkt nu in Californië.

Sinds 1997 coacht hij executives, leiders en professionals. Hij is gepassioneerd in het helpen van zijn cliënten om de verandering te bereiken die ze voor ogen hebben.
Als een groot voorstander van korte interventies om blijvende verandering te bereiken, maakt hij sinds 2005 gebruik van het oplossingsgericht werken (OW). Hij onderwijst het aan anderen sinds 2009 als lid van de Solutionsurfers International Faculty. Hij is regelmatig gastheer bij trainingen OW in Italië en Amerika.

Paolo Terni is cum laude afgestudeerd in wetenschapsfilosofie (Dottore in Filosofia, State University of Milan, 1994) en in positieve psychologie (Master of Applied Positive Psychology, University of Pennsylvania, 2014). Bij de University of Pennsylvania heeft hij de gelegenheid gehad om samen te werken met Angela Lee Duckworth, PhD, met betrekking tot de interventies om academische prestaties en karaktergroei bij studenten te bevorderen. Hierdoor raakte hij geïnteresseerd in positieve educatie en in manieren om oplossingsgericht werken in de klas toe te passen.

Publicaties

Vertrouwen in ieder kind (2022)

Oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas
Paolo Terni