Gratis verzending vanaf €20

Saskia Beverloo


Saskia Beverloo heeft een pedagogische opleiding gevolgd (HBO-Jeugdwelzijnswerk) en heeft zich daarna gespecialiseerd in muziekeducatie. Ze volgde de opleiding tot Muziek-op-Schoot docent en in Utah, VS haalde ze haar Orff Music Education teacher certification. Daarnaast deed ze cursussen Muziek & Beweging en volgde in Vlaanderen de opleiding voor dansdocent.
Zij is oprichter en docent bij Muziekcentrum Harlekijntje waar ze Muziek-op-Schootlessen geeft voor ouders met baby’s en peuters, Spelen-met-Muziek voor kleuters en AMV met blokfluit voor kinderen van 7 – 10 jaar.Naast de lespraktijk geeft ze workshops op kinderdagverblijven en scholen. 
In de VS is ze docent Movement in een Orff cursus.

  • Saskia schrijft regelmatig zelf liedjes en ontwikkelt ideeën voor muzikale activiteiten.
  • In 2017 kwam het liedjes-prentenboek Voor alles een liedje uit, dat ze samen met Tineke Vlaming schreef.
  • In 2013 won ze de Annie Langelaarprijs met de inzending De Vierjaargetijdenboom.
  • Elk jaar schrijft ze een musical waarin de naschoolse leerlingen optreden.

Naast de activiteiten voor muziekcentrum Harlekijntje is Saskia ook op landelijk niveau actief. Zij is medewerker van de Pyramide een vakblad voor muziekonderwijs voor 0 - 12 jarigen.
Saskia werkt in haar lessen voor 4 - 10 jarigen volgens Orff muziekeducatie. In de Orff benadering maken de kinderen zelf, onder de leiding van de docent, composities bij liedjes en spreekteksten. Van imitatie komen zij tot creatie.
Dit doen ze met (ritme) instrumenten, dans, beweging en body percussion.

Publicaties

Voor alles een liedje (2022)

Zingend de dag door met muziek en spel Inclusief online toegang tot muziek