Gratis verzending vanaf €20

De (h)erkenning van jongeren met een lichte verstandelijke beperking

Maroesjka van Nieuwenhuijzen  

ISBN 9789088501548 | 48 pagina's | Paperback | 2010
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op sociaaldigitaal.nl

Omschrijving

De aandacht voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking in de reguliere jeugdzorg neemt toe. Het besef groeit dat de problematiek van deze jongeren en hun gezin dusdanig complex is dat het vraagt om een specifieke aanpak en specifieke expertise bij de professional. Er is behoefte aan kennis over de competenties en beperkingen van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast is het van belang dat er effectieve begeleidings- en behandelmethoden ontwikkeld worden die rekening houden met deze beperkingen.

Het lectoraat Gehandicaptenzorg en Jeugdzorg van Hogeschool Leiden en de William Schrikker Groep is het eerste lectoraat dat zich richt op het grensvlak van gehandicaptenzorg en jeugdzorg en gaat zich inzetten om de kennis over mensen met een lichte verstandelijke beperking te vergroten, zodat zij effectiever geholpen kunnen worden. In dit lectoraat wordt onderzoek opgezet op het gebied van de sociale informatie verwerking van jongeren met een lichte verstandelijke beperking, en bijbehorende diagnostische instrumenten en interventies, en wordt onderwijs ontwikkeld voor de initiële beroepsopleiding.

In deze lectorale rede gaat Maroesjka van Nieuwenhuijzen in op de problematiek van jongeren met lichte verstandelijke beperkingen op de grens van jeugdzorg en gehandicaptenzorg, en hoe dit aangepakt kan worden.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp