Gratis verzending vanaf €20

Mensenhandelaren

Verhalen en vonnissen

Linda Terpstra   Anke van Dijke   Ellen de Ruiter  

ISBN 9789088505164 | 240 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2014

Omschrijving

In de afgelopen 15 jaar hebben we in Nederland een goed beeld gekregen van meisjes en jonge vrouwen die via dwang in de prostitutie zijn beland en worden uitgebuit. Maar van de mannen en vrouwen die bij de uitbuiting betrokken zijn – de mensenhandelaren - hebben we nog niet zo’n duidelijk beeld. Wie zijn zij? En waarom doen zij wat ze doen? Wat zijn hun beweegredenen? Wat is hun achtergrond? Hoe staan zij in het leven?

In dit boek komen vijftien veroordeelde mensenhandelaren aan het woord. Stuk voor stuk vertellen zij over hun eigen leven. Ze laten zien: achter elk mens, achter elke daad, schuilt een verhaal, een geschiedenis.
Neem het verhaal van Jamie S. Zijn vader is pooier en Jamie leert al op heel jonge leeftijd hoe met de handel in vrouwen geld te verdienen valt. ‘Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld wat mijn vader deed, ik wist niet beter.’ Ondanks het feit dat Jamie en zijn moeder zwaar worden mishandeld door zijn vader, wil Jamie op hem lijken. ‘Mijn vader was een bloedzuiger, maar hij is de man naar wie ik altijd opkeek. Hij was groot, breed, sterk. Ik wilde zijn als hij.’

Naast de persoonlijke verhalen wordt in dit boek aandacht besteed aan het juridische kader van de afzonderlijke zaken en aan een analyse van mensenhandelzaken van de afgelopen jaren. Ook de slachtoffers en het slachtofferschap komen aan bod.

Het boek Mensenhandelaren geeft een completer beeld van de wereld van de gedwongen prostitutie dan we in jaren hebben gehad.

In de media

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: