Ga op reis en ontdek hoe je leert (set van 5)

Werkboek voor leerlingen in de bovenbouw

Mirjam Zwaan  

ISBN 9789088509810 | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

De ontdekkingsreis begint in de klas en de leerling bepaalt de bestemming en de route. Aangekomen op de bestemming weet de leerling op welke manier hij het beste leert. Hij heeft geleerd zelfregulerend te leren.

Het reisplan bestaat uit het doorlopen van de vijf strategieeën, binnen het reisplan etappes genoemd. In etappe 1 ontdek je hoe je leert. Etappe 2 gaat over metacognitieve kennis, wat zijn je sterke en zwakke kanten. Etappe 3 reist langs metacognitieve strategie, het maken van een plan, het doelgericht uitvoeren en terugkijken.  Etappe 4 gaat in op motivatie, waar word je enthousiast van, welke doelen vind je belangrijk.  Organisatiestrategieën komen langs in etappe 5, in welke omgeving kun je goed leren.  Met de cognitieve strategieën in etappe 6 leer je hoe je informatie kan onthouden en begrijpen.

Door de reismetafoor die door het hele werkboek  is volgehouden, de heldere en prettige opdrachten en de aanvullende illustraties is een werkboek gecreeërd waar leerlingen met plezier in kunnen werken in een ontspannen mindset. Door de opdrachten uit te voeren en te reflecteren komt de leerling met hulp van de leerkracht of begeleider er stap voor stap achter wat zijn sterke en zwakkere kanten zijn en welke strategieën hij het beste kan toepassen.