Gratis verzending

Grip na de bad trip

Wat te doen bij klachten na drugsgebruik?
Over dissociatie, oogruis en HPPD

Gerard Alderliefste   René van der Meer  

ISBN 9789085602507 | 160 pagina's | Paperback | 1ste druk 2024

Omschrijving

Het gebruiken van joints, pillen of andere drugs leidt bij sommige gebruikers tot aanhoudende klachten. Je voelt je dan anders dan normaal: je bent vager, afweziger (depersonalisatie en/of derealisatie) of angstiger. Ook oogruis zien of flashbacks beleven (HPPD) komen voor. Soms kan iemand daar lang last van houden. Gelukkig is er iets aan te doen. Grip na de bad trip legt uit hoe deze klachten kunnen ontstaan, wat maakt dat ze langer kunnen aanhouden en vooral hoe je weer kunt herstellen.

Je gevoelens, gedachten en sensaties kunnen behoorlijk beangstigend zijn en dit boek lezen en de adviezen toepassen kan helpen om daar stap voor stap grip op te krijgen.

In Grip na de bad trip is de kennis uit de praktijk van een gespecialiseerde drugs- en verslavingsarts aangevuld met persoonlijke verhalen. Het is geschreven voor zowel gebruikers met klachten, als voor professionals als psychologen, huisartsen, poh’s-ggz, (hypno)therapeuten, neurologen en psychiaters.

Gerard Alderliefste is als drugs- en verslavingsarts verbonden aan het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs van Brijder Jeugd en heeft vele honderden mensen geholpen bij klachten na drugsgebruik (www.drugsinfoteam.nl).
René van der Meer werkt als journalist en maatschappelijk werker. Niemand kon hem vertellen waarmee hij te maken had toen hij zich na een bad trip lange tijd vervreemd voelde. Met dit boek hoopt hij het hersteltraject voor anderen eenvoudiger te maken.