Gratis verzending vanaf €20

Kinderen en jongeren met AD(H)D, waar help je ze mee?

Een handboek voor ouders en omgeving

Tirtsa Ehrlich  

ISBN 9789085603092 | Paperback | 1e druk 2024

Omschrijving

Tirtsa Ehrlich werkt als GZ-psycholoog bij Dokter Bosman (een polikliniek gespecialiseerd in AD(H)D en autisme), bij de BOSgroep Jeugd en als docent Zij heeft zich de laatste 20 jaar gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met AD(H)D en de begeleiding van hun ouders. In haar boeken voor kinderen en jongeren met AD(H)D  legt ze uit wat AD(H)D is, hoe een behandeling eruit ziet,  Er zijn tips en tricks in te vinden voor het dagelijks leven thuis en op school, zowel voor jongeren en hun ouders als voor docenten.

Een boek alleen voor ouders en opvoeders was er nog niet. De inhoud van dit boek biedt inzicht en handvatten voor ouders en opvoeders van kinderen met ADD-gedrag (aandacht- en concentratieproblemen) en van kinderen met meer dan gemiddelde concentratieproblemen, vergeetachtigheid en chaotisch gedrag zonder de classificatie ADD.

Tirtsa Ehrlich gaat uitgebreid in op alle aspecten van het omgaan met  kinderen met ADD. Er is geen quick fix voor het veranderen van gedrag maar kennis over ADD en inzicht in het eigen gedrag, kan ouders, maar ook leerkrachten en therapeuten een stevig handvat bieden. Zo kun je wel degelijk invloed uitoefenen op het realiseren van (gewenst) gedrag van je kind zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.

Dit boek had niet tot stand kunnen komen zonder alle kinderen en ouders die bereid waren zich te laten interviewen of anderszins een bijdrage hebben geleverd. 

 

“Blijf mild, ook naar jezelf. Ik baal dat mijn zoon paniekaanvallen heeft gekregen, maar had

het toch niet kunnen voorkomen. En ik heb hem nooit leren plannen, maar ik heb zelf ook

ADHD, weet ik nu, dus ook al had ik het wel geprobeerd, het was me toch niet gelukt! Ik kom

zelf ook uit gezin met ADHD, waar ook niet veel hoefde en je zelf mocht kijken hoe het werkte

voor jou. Dus met veel liefde kijken hoe ze het doen, dat is mijn advies.”

 Een ouder