Gratis verzending vanaf €20

Kinderen en jongeren met ADD, waar help je ze mee?

Een handboek voor ouders en omgeving

Tirtsa Ehrlich  

ISBN 9789085603092 | Paperback | 1e druk 2024

Omschrijving

Tirtsa Ehrlich werkt als gezondheidszorgpsycholoog bij Dokter Bosman (specialistische polikliniek in ADHD en ASS). Zij heeft zich de laatste 15 jaar gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met ADHD en de begeleiding van hun ouders. In haar boeken voor kinderen en jongeren met ADHD  legt ze uit wat ADHD is, hoe een behandeling eruit ziet, tips en trucs voor het dagelijks leven thuis en op school zowel voor jongeren en hun ouders als voor docenten. Een boek alleen voor ouders was er nog niet, een boek dat ouders van kinderen met ADD-gedrag meer inzicht en handvatten biedt om een zo goed mogelijke omgeving voor hun kinderen te kunnen creeeren. Met aandacht voor de overgang van kindertijd naar puberteit en adolescentie. Kinderen met ADD-gedrag hebben meer structuur, specifieke aandacht en een goede klik met een leerkracht nodig. Tirtsa Ehrlich gaat uitgebreid in op alle aspecten van het omgaan van kinderen met ADD. Er is geen quick fix voor het veranderen van gedrag maar kennis over ADD en inzicht in het eigen gedrag kan ouders, maar ook leerkrachten en therapeuten een stevig handvat bieden. Zo kun je wel degelijk invloed uitoefenen op het realiseren van (gewenst) gedrag van je kind zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.

Dit boek had niet tot stand kunnen komen zonder alle kinderen en ouders die bereid waren zich te laten interviewen of anderszins een bijdrage hebben geleverd.

 

“Blijf mild, ook naar jezelf. Ik baal dat mijn zoon paniekaanvallen heeft gekregen, maar had het toch niet kunnen voorkomen. En ik heb hem nooit leren plannen, maar ik heb zelf ook ADHD, weet ik nu, dus ook al had ik het wel geprobeerd, het was me toch niet gelukt! Ik kom zelf ook uit gezin met ADHD, waar ook niet veel hoefde en je zelf mocht kijken hoe het werkte voor jou. Dus met veel liefde kijken hoe ze het doen, dat is mijn advies.”

Een ouder