Gratis verzending vanaf €20

Pedofielen en misbruikplegers

Voorkeur, gedrag en preventie van seksueel geweld

Jules Mulder  

ISBN 9789088508646 | 168 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2019

Omschrijving

In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel misbruik? Kunnen we wat doen om hen te helpen te leven met hun voorkeur én seksueel misbruik te voorkomen?

In dit boek wordt pedofilie van vele kanten belicht. Hoe ‘wordt’ iemand pedofiel, hoe leef je op een veilige manier met deze seksuele voorkeur en hoe komt een deel van hen tot het plegen van seksueel misbruik? En hoe komt het dat ook mensen die niet pedofiel zijn toch kinderen misbruiken? Het boek beschrijft de verschillende aspecten van de geleidelijke weg die mensen doorlopen die uiteindelijk komen tot het plegen van misbruik.

Tot slot is er aandacht voor signalen waaraan mogelijk misbruik herkend kan worden en de preventieve maatregelen. Hoe doe je dat? Verder wordt ingegaan op de behandelingsmogelijkheden.  De toegankelijke stijl en vele voorbeelden maken het boek geschikt voor professionals bij gemeenten, hulpverlening, scholen, (sport)clubs, (jeugd)inrichtingen, reclassering, justitie maar ook voor ouders.

Jules Mulder sociaal psycholoog en voorzitter Stop it Now!  was lange tijd werkzaam in de forensische psychiatrie, waarvan twintig jaar als directeur van de forensische polikliniek de Waag.

Zie ook

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: