Gratis verzending vanaf €20

Grip na de bad trip

Wat te doen bij klachten na drugsgebruik?
Over dissociatie, oogruis en HPPD

Gerard Alderliefste   René van der Meer  

ISBN 9789085602507 | 150 pagina's | Paperback | 1ste druk 2024 | september 2024

Omschrijving

Gebruik van joints, pillen of andere drugs leidt bij sommige gebruikers tot aanhoudende klachten. Zoals je anders voelen dan normaal: vager, afweziger (depersonalisatie en/of derealisatie), angstiger. Ook het zien van oogruis of het beleven van flashbacks (HPPD) komen voor. Soms kan iemand daar lang last van houden. Gelukkig is er iets aan te doen. Grip na de Bad Trip legt uit hoe deze klachten kunnen ontstaan, wat maakt dat ze langer kunnen aanhouden en vooral hoe dit ook weer kan herstellen.

Stap voor stap kan het lezen van dit boek en het toepassen van de adviezen helpen om grip te krijgen op gevoelens, gedachten en sensaties die behoorlijk beangstigend kunnen zijn.

In Grip na de bad trip is de kennis uit de praktijk van een gespecialiseerde drugs- en verslavingsarts aangevuld met persoonlijke verhalen. Het is geschreven voor zowel gebruikers met klachten, als voor professionals waaronder psychologen, huisartsen, poh’s-ggz, (hypno)therapeuten, neurologen en psychiaters.

Gerard Alderliefste is als drugs- en verslavingsarts verbonden aan het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs van Brijder Jeugd en heeft vele honderden mensen geholpen bij klachten na drugsgebruik. (www.drugsinfoteam.nl) . (Co-)auteur René van der Meer werkt als journalist en maatschappelijk werker. Niemand kon hem vertellen waarmee hij te maken had, toen hij zich na een bad trip lange tijd vervreemd voelde.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief SWP GGZ