Gratis verzending vanaf €20

Iedereen is emotioneel belast

Janneke Luteyn  

ISBN 9789085602941 | Paperback | 1ste druk 2025 | winter '24/'25
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Psychische problematiek is een onderwerp dat iedereen aangaat. En er zou altijd goede en effectieve hulp beschikbaar moeten zijn. Echter de huidige ggz is vast gelopen in haar organisatie, strakke protocollering en overbod aan medische diagnostiek en behandelingen. Dit boek biedt oplossingen en handvaten voor noodzakelijke veranderingen. Het geeft  inzicht in wat eigenlijk iedereen zou moeten weten over psychische problematiek.

De focus ligt daarbij op de werkelijke, basale oorzaken van psychische problemen, die vaak universeel zijn. Nieuw is het model van emotionele belasting waarbij elke vorm van problematiek kan worden beschreven als mate van emotionele belasting. We raken emotioneel belast als we nare, vervelende of traumatische gebeurtenissen niet verwerkt hebben. Essentieel bij dit model is dat we niet alleen belast worden door onze eigen ervaringen, maar ook door de onverwerkte ervaringen en trauma’s die onze ouders onbewust aan ons overdragen.

Dit boek biedt psychologische verdieping in emoties, afweermechanismen e.d. en vergelijkt 12 behandelmethoden op het (ontlasten) verminderen van emotionele ballast. Ook wordt een nieuwe methode Reset je jeugd specifiek uitgewerkt met het model van emotionele belasting en is de behandeling gericht is op het neutraliseren daarvan. Een veelbelovende techniek daarbij is  ‘de imaginaire dialoog’ . 

Dit boek is geschreven voor professionals zoals (gz)-psychologen, psychotherapeuten, (ortho)pedagogen, psychiaters, huisartsen, managers in de ggz. Als ook voor iedereen die meer kennis over dit onderwerp wil opdoen of bezig is met persoonlijke ontwikkeling.

Janneke Luteyn heeft zich als psycholoog op meerdere terreinen ontwikkeld en de methode ‘Reset je jeugd’ is in de afgelopen 25 jaar ontstaan.