Gratis verzending vanaf €20

Een hart vol verhalen

Voorleesboek voor ouderen

Met illustraties van Laura Boomsma

Desirée van Keulen  

ISBN 9789088501647 | 146 pagina's | Paperback | 4e druk, 2022

Omschrijving

Dit boek biedt twaalf sfeervolle, toegankelijke verhalen, bestemd voor wie niet meer zelfstandig leest. De gebeurtenissen en personages zijn herkenbaar als ‘van vroeger’. Zeker voor wie de periode 1920 -1950 zelf meemaakte. Verhalen van nu die de sfeer van toen opnieuw beleefbaar maken.

Mantelzorgers, vakkrachten en vrijwilligers uit de zorg kunnen de verhalen voorlezen. Door het napraten over de verhalen komen voorlezers opnieuw met hun luisteraars in contact. Ook onderling raken de luisteraars bijna vanzelf in gesprek over hun leven. Verhalenvertellers kunnen door gebruik van hun lichaamstaal de verhalen nog verduidelijken en verlevendigen. Bij ieder verhaal is een heldere, warme illustratie opgenomen die nauw aansluit bij de tekst. De illustraties zijn, ook op zich, het bekijken en bespreken waard.

De auteur heeft jaren ervaring opgedaan als activiteitenbegeleider in de zorg en verzorgt workshops en trainingen over de kunst van het verhalen vertellen.
 

Recensies

"Een gat in de markt: een voorleesboek voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen lezen. 'Een hart vol verhalen' van Desirée van Keulen bevat twaalf verhalen waarin de sfeer van vroeger herleeft: het boerenleven, de soberheid, de eenvoud. Hebben we eigenlijk niet veel méér van die boeken nodig?"
- Uit een recensie van Plus 5 (2011): Voorlezen over vroeger

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouderen; Gerontologie; WMO