Gratis verzending vanaf €20

Mijn partner wordt dement

Een praktische gids voor de verzorgende familie

Sabya van Elswijk  

ISBN 9789088503160 | 120 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2012
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Mijn partner wordt dement is ook verkrijgbaar als e-boek in iTunes of Kobo

Nederland telt 250.000 mensen met dementie, waarvan er 190.000 thuis wonen. Er zijn 1,5 miljoen mensen die dagelijks zorgen voor hun dementerende partner, ouder of familielid. Zij worden regelmatig geconfronteerd met de vraag: wat kan ik doen?

Omdat we allemaal ouder worden, neemt het aantal dementiepatiënten toe. Voor de patiënt is dement worden een angstig gevoel. Hij verliest de grip op zijn eigen gedachten en omgeving. Als familie of vriend voelt u zich vaak machteloos. Alles lijkt te veranderen, zonder dat u er vat op heeft. En met een steeds meer terugtredende overheid ligt de zorg almaar meer bij de familie.

Mijn partner wordt dement is een praktische gids die familie helpt om de dementerende mens thuis te verzorgen. Het biedt informatie over het dementieproces en wat er nog gaat gebeuren, praktische tips om uw leven samen met uw partner makkelijker te maken en oefeningen om u te helpen om te gaan met uw partner.

Helder wordt ook op welk moment de patiënt beter naar een verzorgings- of verpleeghuis kan gaan. Een lastig moment voor de familie, omdat er altijd, zelfs tegen beter weten in, hoop blijft op verbetering. Sabya van Elswijk legt uit aan welke eisen een verzorgings- en verpleeghuis dient te voldoen, zodat u in staat bent een passend verblijf te zoeken.
 

Reviews

"In dit boek wordt er veel aandacht besteed aan praktische tips van het omgaan met een familielid of partner die dement begint te raken. Er wordt uitleg gegeven over het verloop van het dementiële proces en hoe je met eigen gevoelens daain kunt omgaan. Maar ook hoe je praktische steun regelt. (...) Er zijn oefeningen in opgenomen die de partner kan doen om te ervaren wat iemand ondergaat wanneer de dementie toeslaat. Nuttig en iedere huisarts of professionele hulpverlener zou dit boek moeten aanbevelen voor familieleden of partners van."
- Uit een recensie van SP, juli 2012: Mijn partner wordt dement

"Een praktische gids die familie helpt om de dementerende mens thuis te verzorgen. (...) Helder wordt ook op welk moment de patiënt beter naar een verpleeg- of verzorgingshuis kan gaan en aan welke eisen een verzorgings- en verpleeghuis dient te voldoen."
- Uit een recensie van Hersen Magazine, augustus 2012: Mijn partner wordt dement

"Een boek als Mijn partner wordt dement kan veel betekenen. De ondertitel Praktische gids voor de verzorgende familie dekt de lading. De auteur deelde hoofdstukken zoals 'Hoe komen we de dag door' en 'Anders communiceren' op in bondige paragrafen. De bijhorende tussenkopjes vergemakkelijken het terugzoeken. Kenmerken, tips en oefeningen zijn puntsgewijs weergegeven. Van Elswijk hamert erop in gesprek te blijven en de ander altijd als volwassene te bejegenen. Ze adviseert elke hulp aan te nemen. 'Hulp vragen is geen aanstellerij'."
- Boekbespreking door Gert de Looze in het Reformatorisch Dagblad

"Een praktische gids voor familie die behulpzaam is bij het thuis verzorgen van een dementerende."
- Uit een recensie van TvV, juli/augustus 2012

"Een praktische gids voor de verzorgende familie."
- Uit een recensie van Plus Magazine, oktober 2012

"Dit boek belooft een praktische gids te zijn voor mensen die de demente mens verzorgen. Het biedt informatie over het dementieproces en geeft praktische tips om het leven met de partner gemakkelijker te maken."
- Uit een recensie van AS, november 2012

 

Zie ook


ISBN boek: 9789088503160
ISBN e-book: 9789088503672