Gratis verzending vanaf €20

Muziekkriebels

250 muziekactiviteiten voor kinderen van 0 tot 10 jaar
incl. toegang tot muziek van Erik van der Wurff

Hermien Wiechers  

ISBN 9789085603627 | 248 pagina's | Paperback | 4e gewijzigde druk 2024

Omschrijving

Ga samen met de kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van muziek. Met de 250 muziekactiviteiten uit dit boek ben je wel even onderweg, zeker als je er ook nog de speciaal gecomponeerde muziek van Erik van der Wurff bij afspeelt. De activiteiten zijn voor kinderen van 0 tot 10 jaar.
Ook muzikale aspecten zoals stemexpressie, dansen en instrumentengebruik komen op een overzichtelijke en heldere manier aan de orde en verschillende thema's zoals de muziekhoek, jaargetijden en vieringen hebben een plek gekregen. In ieder hoofdstuk is een doorkijkje naar de praktijk en zijn er handige tips en leuke weetjes te vinden.
Hermien Wiechers is muziekdocent en de meeste activiteiten die zij beschrijft in dit boek zijn in de praktijk ontstaan; de mooiste ideeën komen van de kinderen zelf. Aan het einde van elk hoofdstuk is daarom ruimte om de nieuwe invallen vast te leggen in eigen muziekkriebels.

Een boek voor iedereen die werkt met kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Een onmisbaar handboek voor de kinderopvang, buitenschoolse opvang en basisschool.

Bij dit boek horen gratis downloads, onder meer de Wintercirkel, de bouwstenen en de melodieen van alle liedjes in MP3 formaat en de composities van Erik van der Wurff. In het boek staat hoe je die kunt downloaden.  


Recensies
Recensie NBD Biblion
Recensie De wereld van het jonge kind (nr. 3, november 2009)
Recensie De Pyramide, maart 2010

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: