Gratis verzending vanaf €20

Handboek weerbaarheid: van theorie naar toepassing

Berendineke Steenbergen   Arno de Leeuw  

ISBN 9789085601791 | 208 pagina's | Hardcover | 2e druk, 2022
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

De opvolger van het eerder verschenen Handboek weerbaarheid

Weerbaar zijn betekent dat iemand kan opkomen voor zijn eigen wensen, grenzen en behoeften en daarbij rekening houdt met de wensen en grenzen van een ander. Weerbaar gedrag is dus gedrag waarin je voor jezelf opkomt met respect voor jezelf én voor de ander.

Het Handboek weerbaarheid is dé leidraad voor iedere weerbaarheidstrainer, ervaren en onervaren. Het boek biedt een theoretische onderbouwing van de methodiek van psychofysieke weerbaarheid en een praktijkgedeelte. Weerbaarheidsthema’s als pesten, huiselijk geweld, agressieregulatie en loverboys zijn uitgebreid beschreven. De aandachtspunten voor praktisch iedere doelgroep zijn helder uiteengezet en de beschrijving van opzet en uitvoering van diverse vormen van weerbaarheidstraining zijn praktisch geformuleerd. Met de voorbeeldwerkvormen die dit handboek afsluiten kan iedere professional direct aan de slag.

Behalve een naslagwerk is deze uitgave ook een studieboek; het bevat verwerkingsopdrachten en praktijkvoorbeelden.

De auteurs van dit handboek zijn allen zeer ervaren opleiders van weerbaarheidstrainers.

 

Recensie

''Het is een boek voor trainers die met kinderen werken of met groepen volwassenen. Het boek bevat veel oefeningen waarmee de trainer zijn eigen training kan samenstellen. Bij elk hoofdstuk staan leerdoelen en er worden verwerkingsopdrachten en praktijkvoorbeelden gegeven.''
- Uit een recensie van NBD Biblion, 2022