Gratis verzending vanaf €20

Aletta en de giraf

Van gewoon naar speciaal of buitengewoon onderwijs

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789085605331 | 40 pagina's | Hardcover | 2e druk, 2014

Omschrijving

Aletta is gek op giraffen. Ze hebben zulke lieve ogen. Giraffen hoeven niet te lezen en ze zien alles en iedereen met hun lange nek. Was ik maar een giraf, zegt Aletta.
Dieren zijn niet dom als ze niet kunnen lezen, hè mama?
Nee, zegt mama, en kinderen die niet goed kunnen lezen zijn ook niet dom.

Aletta kan niet zo snel leren. Als de juf maar wat meer tijd had, zou het best lukken. Maar de juf heeft zoveel leerlingen in de klas dat ze Aletta niet zo vaak alles kan uitleggen.

Aletta en de giraf is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, van 6 tot 10/12 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die van het regulier naar het speciaal onderwijs gaan. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden in de klas om kinderen duidelijk te maken wat de schoolovergang betekent voor hun leeftijdgenoot. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.
 

Reviews

"Een middel om kinderen te begeleiden die van gewoon naar speciaal onderwijs moeten. (...) De zinnen zijn eenvoudig en zowel goed voor te lezen als zelfsandig te lezen. Onderaan elke pagina staat een klein stukje tekst voor de ouder, bedoeld als korte pedagogische achtergrondinformatie. (...) Dit boekje is eenvoudig maar zeer helder. Het kind wordt hier duidelijk serieus genomen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het feit dat kinderen die niet zo goed kunnen leren zeker niet dom zijn. Een aanrader voor ouders die momenteel bezig zijn met de overstap van gewoon naar speciaal onderwijs."
- Uit Down+Up 98: Aletta en de giraf

"Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken."
- Uit een recensie van Vlaams tijdschrift voor Orthopedagogiek 1 (2010)

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief kinderboeken