Gratis verzending vanaf €20

Gewoon pech

Als je moeder borstkanker heeft

Esther Smid  

ISBN 9789085605829 | 96 pagina's | Paperback | 3e druk, 2016

Omschrijving

Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen?

In dit boek vind je antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.

Esther Smid (1968) was veertig toen ze borstkanker kreeg. Vanaf het moment van de diagnose probeerde ze samen met haar man in alle openheid met hun tweelingdochters Swaan en Luna te praten en ze zo goed mogelijk op te vangen. De vragen die Swaan en Luna stelden, inspireerden haar om dit boek te schrijven. En ze kwamen er samen achter dat het gewoon pech is, als je moeder borstkanker krijgt.

Voor meer informatie over dit boek, de auteur en voor meer recensies kunt u kijken op www.gewoonpech.nl.
 

Reviews

"Een combinatie van medische informatie in kindertaal, uitspraken van kinderen en vragen en opdrachten, zodat kinderen zelf hun gevoelens kunnen beschrijven."
- Uit een recensie van Kracht, september 2010

"Een mooi en meeslepend boek, open en invoelbaar. Ik kan me voorstellen dat gezinnen die worden getroffen door borstkanker er veel kennis, steun en goede ideeën uithalen."
- Sylvia Luykx-de Bakker, oncoloog-internist in het Tergooiziekenhuis in Hilversum

"Duizenden moeders krijgen jaarlijks te horen dat ze borstkanker hebben. Voor deze moeders én hun kinderen is er nu 'Gewoon Pech', met veel tips hoe je je door zo'n moeilijke periode heen kunt slaan."
- Uit een recensie van De Vreelandbode

"Dochter Luna verzorgde alle illustraties in dit hoopvolle boek."
- Uit een recensie van Prima (Vakblad voor alle professionals in het basisonderwijs 6 (oktober 2010): Moeder met borstkanker

 

Zie ook

Artikel Het Parool d.d. 30 september 2010

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: