Gratis verzending vanaf €20

Ik kies voor zelfcontrole (set van 6 exemplaren)

Actieboek
met illustraties van Pim Meijers

Gerly de Boo   Juliette Liber  

ISBN 9789088504891 | 104 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2014

Omschrijving

Ik kies voor zelfcontrole is een training voor kleine groepen kinderen die specifieke gedragsproblemen hebben zoals agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid. Het zijn kinderen die vaak in conflict komen met anderen. In deze trainershandleiding worden de 10 zittingen gedetailleerd beschreven.
De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en vindt plaats op school tijdens schooltijd. School is voor kinderen een vertrouwde omgeving waarin zij veel tijd doorbrengen. Het is een omgeving waarin het gedrag een probleem is voor leerkrachten en medeleerlingen en waarin positieve veranderingen direct lonend zijn. Door te werken in een eigen werkboek met opdrachten, oefeningen en handige weetjes krijgen kinderen meer inzicht in en controle over eigen emoties en gedrag. De grote variatie in opdrachten en de uitnodigende illustraties en vormgeving zorgen voor een optimale toegankelijkheid voor de doelgroep.
De leerkracht wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van zijn of haar leerlingen en krijgt handvatten voor het motiveren, steunen en begeleiden bij het ontwikkelen van nieuw gedrag. Ook de ouders worden gedurende de training op de hoogte gesteld over de vorderingen en mogelijke ondersteuning van hun kind.

De kern van de training Ik kies voor zelfcontrole bestaat uit cognitieve gedragstherapeutische methodieken. Storend gedrag wordt zo veel als haalbaar, genegeerd. Kinderen leren om elkaar positief te bekrachtigen, door elkaar complimenten te geven. Met deze training is een evidence based behandeling beschikbaar gekomen in het primair onderwijs, waarmee kinderen die de weg naar de reguliere hulpverlening moeilijk vinden, toch een behandeling kunnen krijgen.

Databank Effectieve Jeugdinterventies
Het oordeel van de Erkenningscommissie Databank Effectieve Jeugdinterventies heeft Ik kies voor zelfcontrole beoordeeld als effectief volgens goede aanwijzingen (lees verder)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: