Gratis verzending vanaf €20

Papa is paars / mama is groen

Voor jonge kinderen met een ouder met psychische problemen
full color prenten(omdraai)boek

Juliette Meijer  

ISBN 9789085606680 | 52 pagina's | Hardcover | 1ste druk, 2014

Omschrijving

Als papa’s hoofd ziek is,
Noem ik papa paars.
Paarse papa doet vreemd.
Als paarse papa moet slapen, blijft hij wakker.
Als paarse papa moet eten, eet hij niet.
Als er niemand praat, hoort paarse papa toch stemmen.


De papa van Jet en de mama van Job hebben psychische problemen. Soms zijn ze gewoon papa of mama, maar dikwijls zijn ze onvoorspelbaar en onbereikbaar. Jet en Job kunnen daarom niet bij hun papa en mama wonen.

De twee verhalen laten met de indringende tekeningen van de vijfjarige Jasmine zien wat het voor jonge kinderen betekent om te leven met een ouder met een psychisch probleem. Hulpverleners en ouders kunnen door dit boek voor te lezen en te bespreken het gedrag voor jonge kinderen verklaren. In het boek zijn tips en achtergrondinformatie opgenomen.

 

 

Reacties van professionals en ervaringsdeskundigen:
Prachtig boek met aanspreekbare kleuren voor kinderen. Heel fijn ook om in de praktijk te hebben en ermee te werken, een aanwinst. De verschillende tips om het boek te gebruiken zijn vooral ook voor ouders een handvat om thuis dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken op een niveau dat past bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat de schrijfster en haar dochter dit boek uit eigen ervaring hebben ontwikkeld geeft het boek extra gevoel.
Kindercoach Maaike van den Busken

Het boek heeft mij diep geraakt. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder met een bipolaire stoornis en zou willen dat dit boek er in mijn jeugd was geweest. Ik voelde mij altijd onbegrepen, maar in dit boek is een half woord genoeg.
Anoniem (44)

Als ik dit boek in mijn kinderjaren had mogen lezen had ik mijn eigen situatie misschien beter begrepen en kunnen verwerken. Ook had ik mij dan waarschijnlijk minder beschaamd, eenzaam en onbegrepen gevoeld.
Floris Broekhuizen (40), ervaringsdeskundige in de psychiatrie en verpleegkundige in opleiding

 


Werkbladen download bij Papa is paars / mama is groen

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: