Gratis verzending vanaf €20

Een Moeder vol Stoplichten

met illustraties van Karst-Janneke Rogaar

Beitske Bouwman   Fiona Sie  

ISBN 9789085606796 | 184 pagina's | Paperback | 2e druk, 2020

Omschrijving

Amelie is 9 jaar als haar moeder plotseling ziek wordt. Ze begrijpt niets van de ziekte van haar moeder. Het enige dat ze weet is dat het een rotziekte is die nooit meer overgaat. Thuis is opeens helemaal geen fijn thuis meer. Ze weet zich geen raad met haar gevoelens. Soms is ze heel boos, dan weer heel verdrietig. En soms ook gewoon wel vrolijk, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is? Ze heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar kleine broertje Jonathan en haar grote zus Nina niet. Behalve haar oude buurman. Hij lijkt wel te willen luisteren en geeft haar soms ook nog goede raad. Zo’n goede raad dat ze op zoek gaat naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. Maar dat lukt natuurlijk niet. Wel schrijft de dokter haar een mooie brief en leert Amelie en vooral ook haar gezin hoe ze de ziekte een plek in hun leven kunnen geven.

Een Moeder vol Stoplichten Is een spannend en ontroerend lees- én doeboek voor kinderen van 8 – 12 jaar. De hoofdstukken worden afgewisseld met verschillende opdrachten zodat de lezer ook met hetgeen gelezen is zelf aan de slag kan en zo ook op een andere manier ontdekt wat Multiple Sclerose (MS) is en wat het betekent in het dagelijks leven. Het boek geeft aanknopingspunten om in een gezin met elkaar in gesprek te gaan of in een therapeutische setting mee te werken. Maar het is bovenal ook gewoon een heel mooi en fijn boek om zelf te lezen of voor te lezen en zo beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt als iemand plotseling MS krijgt.

Naar een idee van klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie die zelf MS kreeg. Het is het eerste kinderboek van auteur Beitske Bouwman die eerder vier romans bij Uitgeverij Querido publiceerde. De illustraties worden verzorgd door Karst-Janneke Rogaar, bekend van het kinderboekenweekgeschenk 2015 en onder meer van de boeken van Simon van der Geest en Frank Groothof.

Meer informatie rondom het boek vindt u op www.moedervolstoplichten.nl.
 

Kleurplaten

Download hieronder twee leuke platen uit het boek om verder af te tekenen en in te kleuren!
Teken jij het huis verder af?
Wat zie jij allemaal onder water?

Voorleesmarathon

image image


Lees hier het verslag van de voorleesmarathon en kijk voor videomateriaal op de Facebook pagina.

Persbericht

Persbericht Kiwanis Den Haag doneert MS-familietasjes aan HagaZiekenhuis

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video