Gratis verzending vanaf €20

ADDavid

Een voorlichtingsverhaal over hoe om te gaan met ADD

Tirtsa Ehrlich  

ISBN 9789085600657 | 40 pagina's | Hardcover | 4e druk, 2021

Omschrijving

David is elf jaar en hij zit in groep 6. In groep 4 is hij blijven zitten omdat hij niet zo goed mee kon komen. In dit boek vertelt hij waarom het niet lukte om goed op te letten en legt hij uit wat ADD is. Ook geeft hij zijn ’10-tips-hoe-om-te-gaan-met-ADD’.

ADDavid is een voorlichtingsverhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen met en zonder de diagnose maakt het duidelijk wat ADD is zodat meer begrip kan ontstaan.

Voor kinderen, ouders, kindertherapeuten en leerkrachten.

Met illustraties van Joanne Luijmes.

De luisterversie van het boek en ander extra materiaal vind je onder de button 'Extra materiaal' (rechts).

ADD Lied

Bij ADDavid is een speciaal ADD Lied gemaakt dat te beluisteren (en mee te zingen) is via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music

Tekst, muziek, zang: Hannah Borst

Arrangement, muziekproductie, opnames: Michiel Mensingh.

Reviews

Wat is ADD? Wat zijn de voor- en nadelen om ADD te hebben? Hoe ga je om met iemand die ADD heeft? Al deze vragen worden in begrijpelijke taal, door David zelf, uitgelegd en beantwoord. Jonge kinderen met ADD kunnen hierdoor leren begrijpen wat het is en hoe je ermee om kunt gaan. Maar vooral: weten dat je niet dom bent! En dat je, ook al heb je ADD, ook iemand bent met veel talenten en kwaliteiten.
- Uit een recensie van NBD Biblion (oktober 2019)

De ik-vorm waarin het boekje geschreven is zorgt er voor dat kinderen zich heel snel identificeren met het hoofdpersonage. De concrete feiten en gebeurtenissen uit het leven van een kind met ADD doen de rest. Je merkt gewoon dat de auteur, Tirtsa Ehrlich, als psycholoog heel wat ervaring heeft met kinderen met deze stoornis. (…) De bijgevoegde CD geeft het boek een extra waarde mee. Hierop wordt de tekst van het boekje nog eens voorgelezen. Telkens als er een blad moet worden omgeslagen weerklinkt er een belletje. Hierdoor is het uitermate geschikt voor jonge en moeilijke lezers.
- Uit een recensie van Recensie Boeketje-onderwijs.be (oktober 2010) 


Mooi, prettig leesbaar en toegankelijk. (…) Dit boek kunt u met een gerust hart aanraden aan iedere jongen bij wie u de diagnose ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, onoplettendheid type’ stelt.”
- Uit een recensie Kind en Adolescent Praktijk (oktober 2010)

"Mooi aan de boeken is dat er veel aan bod komt. David en Daisy leggen uit hoe ontdekt is dat ze ADD hebben, wat het is en hoe ze ermee om leren gaan. De boeken zijn daardoor goed te gebruiken voor kinderen en volwassen die ADD hebben, ermee in aanraking komen of er meer over willen lezen."
- Uit een recensie van Het Nederlands Dagblad
 

"GZ-psycholoog en add- en adhd-deskundige Tirtsa Ehrlich legt kinderen uit wat dat betekent. Ze doet dat via David, die 11 is en vertelt waarom hij op school bleef zitten. Hij legt uit hoe het hem lukte ermee om te ga an en geeft tien tips."
- Uit een recensie J/M (juli/ augustus 2010) 

"ADDaisy gaat over Daisy die negen jaar oud is en add heeft. Haar neefje David van elf heeft ook add. Hij doet zijn verhaal in het boekje ADDavid. Beide boekjes zijn bedoeld voor kinderen op de basisschool met add. Daisy en David leggen aan hun leeftijds- en seksegenootjes uit wat add is en hoe ze ermee omgaan. Vroeger dacht iedereen dat Daisy en David dom waren. Ze dachten dat zelf ook. Maar sinds ze weten dat ze add hebben, weten ze ook dat ze helemaa! niet dom zijn."
- Uit een recensie van recensie Psy (juli/ augustus 2010)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: