Gratis verzending vanaf €20

Ik en faalangst

Nathalie van Kordelaar   Mirjam Zwaan  

ISBN 9789085600664 | 68 pagina's | Paperback | 7e druk, 2022

Omschrijving

Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Het is belangrijk dat je van jezelf weet wat je goed kan en wat je leuk vindt om te doen. Als je weet wat je sterke kanten zijn, voel je meer zelfvertrouwen. Je denkt sneller dat je het kan en voelt je rustiger. Hierdoor ben je eerder ontspannen en lukt alles ook beter.

De meeste kinderen op school voelen zich een beetje gespannen als ze een toets krijgen of een spreekbeurt moeten houden. Vaak zijn ze hierdoor goed geconcentreerd en kunnen ze beter presteren. Bij kinderen met faalangst is de spanning te groot. Zij kunnen bijvoorbeeld alleen maar denken dat het waarschijnlijk toch niet lukt. Zij blokkeren en kunnen niet meer laten zien wat ze kunnen.

In dit boek leren Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan, beiden orthopedagoog, kinderen omgaan met faalangst. De oefeningen en tips die opgenomen zijn maken faalangstige kinderen rustiger en dat stelt hen in staat te laten zien wat ze wel kunnen.

Getipt: In top 10 Besteboekentips.nl 2021 over faalangst. 

Reviews

"In dit bijna vierkante werkboek wordt kinderen duidelijk uitgelegd wat faalangst is. Wat gebeurt er in je lijf en in je hoofd? En hoe ga je ermee om? Het is een positief boek waarin kinderen vooral hun sterke kanten ontdekken en hun zwakkere kanten leren relativeren. (...) Het boek staat vol met opdrachten, schrijf- en ontspanningsoefeningen en tips die ook écht praktisch uitvoerbaar zijn. Geschreven in heldere taal. Er is veel ruimte opengelaten om te tekenen en te schrijven."
- Uit een recensie van NBD Biblion

"'Ik en faalangst' en 'Ik en autisme'. Met deze boeken kunnen kinderen leren omgaan met faalangst en autisme. Samen met hun ouders of een andere meelezer, kunnen ze opdrachten maken om op die manier zichzelf beter te leren kennen en meer te weten komen over hun probleem."
- Uit een recensie van NAPA, 13/11/2010: Eerste hulp bij opvoeding

"Voor deze leeftijdsgroep een van de weinige uitgaven over faalangst."
- Uit een recensie van NBD Biblion


Eerder schreven de auteurs:

Ik en autisme


Ik en autisme
Met illustraties van Hiky Helmantel.

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: