Gratis verzending vanaf €20

Zebra

Arlette van Ipenburg  

ISBN 9789085600725 | 36 pagina's | Hardcover | 1e druk 2020

Omschrijving

Zebra was een bijzondere zebra.
Net als andere zebra's had hij zwarte en witte strepen.

Maar hij had ook zwarte en witte dagen.

Vandaag is Zebra verdrietig. Gelukkig heeft hij veel vriendjes die hem willen opvrolijken. Zal het lukken?
Een boek over verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent.

Achter in het boek zijn activiteiten en bespreekthema's opgenomen.

Bij het boek is een interactieve voorstelling gemaakt in de vorm van een verteltheater. De voorstelling probeert moeilijke thema's als psychiatrische problematiek bij ouders en naasten bespreekbaar te maken. De voorstelling is geschikt voor jonge kinderen en kan ingezet worden in de kinderopvang en de onderbouw van het basisonderwijs. Kijk voor meer informatie op www.arlettelino.nl

Reviews

“Het boekje is bedoeld om met jonge kinderen in gesprek te gaan over moeilijke onderwerpen, zoals verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Ook geschikt voor kinderen met ouders met psychiatrische problemen. Met suggesties en tips passend bij de leeftijd van het kind. Eenvoudige tekeningen van de dieren in slechts enkele kleuren zijn duidelijk, ze beslaan de gehele linkerpagina en hebben een humoristische insteek. Dit boek is geschikt om met kinderen in gesprek te gaan over emoties bij o.a. rouw en depressie. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.”
- Uit een recensie van NBD Biblion, november 2020.

"Het boek Zebra ligt standaard op mijn tafel (…) Dat lastige zaken soms op een luchtige manier en op maat besproken kunnen worden laat dit boek zien. Met de mooie kleurige tekeningen van alle beesten die bij zebra langskomen is het een leuk boek voor al hele jonge kinderen. (...) Belangrijk zijn de boodschappen, dat de zwarte dagen er gewoon zijn, dat het niemands schuld is en ze het ook niet hoeven op te lossen. Deze boodschappen zijn heel belangrijk om te horen voor kinderen van ouders met psychische problemen. Maar ook wanneer deze problemen niet spelen is het een mooi boek om met kinderen in gesprek te gaan over momenten dat het even niet wil. Dat een offday best een keer mag en dat je best mag zeggen: 'Nee, vandaag even niet'.”
- Carien de Kloet, psychiater, systeemtherapeut 

"Ontroerend boekje, om zelfs de allerkleinsten te laten zien, dat je verschillende emoties kunt hebben. Dit is echter niet zo 'zwart-wit' als het wellicht klinkt. Het leven van 'ZEBRA' laat zien dat een liefdevolle omgeving; waar geduld, humor en liefde de boventoon voeren, genoeg steun en vertrouwen geven er weer bovenop te komen. Mooi verwoord en vormgegeven voor Arlette van Ipenburg-Einhorn. Aanrader."
- Sanne; Fysiotherapeut en moeder. 
"Zebra is een boek dat je kunt gebruiken om jonge kinderen op een speelse manier uit te leggen wat een depressie is. De kleuren, de dieren en de tekst, zijn goed op elkaar afgestemd." 
- Stephanie; Pedagogisch medewerker KDV en moeder.
"Een positief  stukje schrijven is niet moeilijk bij zo'n boek.  Het is prachtig ! Het verhaal is duidelijk verwoord en de tekst komt overeen met de illustraties. De herhaling en de gekozen dieren zijn zeer herkenbaar voor het kind. De kleurtjes in de zebra rechtsonder de pagina's zijn ook weer zo leuk en geven een extra dimensie. Kortom een boek dat het waard is om aan ieder kind te geven. (...)  Mijn kleinzoon is nu 2 jaar en pakt het zelf regelmatig,  toen hij jonger was vond hij het al fijn als ik het voorlas. Zelf vind ik de illustraties  ook zo mooi en word ook ik blij van dit boek." - Heleen; 49 jaar leerkracht Montessori onderwijs en oma.
"Het boek maakt een groot onderwerp als bipolariteit op een luchtige manier bespreekbaar, met de nodige humor. Maar ook zonder die lading is het een waardevolle aanvulling in de kinderboekenkast; de illustraties zijn kleurrijk, origineel en uitnodigend, de subtiele veranderingen in het kleurenpalet van de Zebra nodigen uit goed te kijken. Daarnaast laat het verhaal ook zien dat het helemaal oké is om je even wat minder goed te voelen. Of je nu bipolair bent of gewoon een beetje verdrietig, je mag je grenzen aangeven, je vrienden staan voor je klaar. En dat is een les die iedereen op zijn tijd wel mee mag krijgen."
K.H. coach en moeder

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: