Gratis verzending vanaf €20

Het egeltje onder de oude boom (E-BOOK)

Met full colour illustraties van Steffie Padmos

Christianne van Dooijewaard  

| E-ISBN 9789085600732 | 32 pagina's | E-book | 2e druk 2020
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Egeltje werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden.

Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden. En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid, ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken.

Christianne van Dooijewaard heeft bij het schrijven van ‘Het egeltje onder de oude boom’ geput uit eigen ervaring. Zij slaagt erin het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen. De tekeningen van Steffie Padmos ondersteunen de ingehouden sfeer van de tekst. Zij brengt egeltje door de seizoenen op een geloofwaardige en ontroerende manier in beeld. Tekst en tekeningen bieden steun en troost.
 

Reacties van lezers:

"Prachtig ontroerend prentenboek waarin het ziekteproces en het verdriet emotioneel onder woorden worden gebracht voor jonge kinderen."
- Levobieb, Centrum voor Levensbeschouwing

"Wat een ontroerend mooi boek!"
- Arnhemse en Nijmeegse Kinderboekwinkel

"Ongetwijfeld een van de mooiste prentenboeken uit 2013."
- Airikr op www.bol.com, april 2013

"In schattige tekeningen wordt het ontroerende verhaal verteld, zonder opsmuk. Om stil van te worden."
- Tijdschrift Kind & Adolescent

"Prachtig eenvoudig geschreven verhaal met mooie, warme illustraties. Helder en duidelijk voor kleine kinderen die altijd maar een kort antwoord op hun vraag willen. Een must in iedere schoolbieb of onderbouw groep van de basisschool en peuterspeelzaal."
- Oeteldonk op www.bol.com, juni 2013

"De tekst beschrijft het ziekteproces waarbij benadrukt wordt dat het egeltje nog heel lang kan genieten. Zo ligt hij onder een dikke, oude boom te kijken naar de wind en de zon. Maar als de zomer komt, kan hij alleen nog maar in zijn bedje liggen. Mooi oblong prentenboek dat ziekte en dood op een begripvolle manier bespreekbaar maakt. Vanaf ca. 4 jaar."
- NBD Biblion

"Schitterend boek! Zo onvoorstelbaar raak w.b. de kern van ziekzijn voor kinderen en de zorg(en) van hun ouders! De eenvoud van het verhaal, dat opgeld doet voor alle zieke en stervende kinderen, ook wanneer zij niet een spierziekte hebben, en de bijzonder beeldende tekeningen maken dit boekje m.i. tot een 'must have read' voor allen die hiermee te maken hebben of hebben gehad. Soms kom je in je leven juweeltjes tegen; voor mij is dit er een van, een heel bijzonder en kostbaar diamantje!"
- Adviseur Patientenzorg I.C., UMC St Radboud Nijmegen.

 

Reviews

"Een mooi prentenboek over ziek zijn en sterven voor jonge kinderen. (...) In schattige tekeningen wordt het ontroerende verhaal verteld, zonder opsmuk. Om stil van te worden."
- Uit Kind en Adolescent Praktijk 2 (2013): Het egeltje onder de oude boom

"Met zo'n boekje als Egeltje kun je het onderwerp 'ziekte en dood' gemakkelijker bespreekbaar maken."
- Uit een recensie in Leids Dagblad: Hoe vertel je dat zijn zusje er straks niet meer is?

 

Zie ook

  • Interview met auteur Christianne van Dooijewaard in Margriet, 7/06/2013
  • Artikel in Contact, maart 2013
  • Interview met auteur Christianne van Dooijewaard

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Help- en ervaringsboeken NINO Cadans