Gratis verzending vanaf €20

Ze vinden me druk (e-book)

Over drukke kinderen en ADHD

Dr. Martine F. Delfos  

| E-ISBN 9789461540348 | 44 pagina's | Paperback | 7e druk 2021
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

'Bram speelt met zijn trein, tuuuuuut, fuuuuuut! Há, daar staat een auto, toetoet! Bram staat op om de auto te pakken en struikelt over zijn treinbaan. Krak, oeps, stik, zijn treinbaan. Hij vindt het niet zo erg, maar hij weet dat papa het heel erg vindt. Hij heeft de trein afgelopen woensdag voor zijn verjaardag gekregen en nu is hij al stuk. Bram heeft dat wel vaker, dat er iets stukgaat omdat hij snel naar iets toeloopt. Bram heeft ADHD, hij is druk, maar hij is niet de enige. Maartje en Jeroen zijn ook druk, maar die hebben geen ADHD.

Ze vinden me druk is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het is bedoeld voor kinderen die last hebben van hyperactief gedrag en kinderen met ADHD. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken wat hyperactief en ADHD voor hun leeftijdgenoten betekent. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Met illustraties van Sjeng Schupp.

Vanaf 5 jaar.

In dezelfde serie verschenen boeken over een grote verscheidenheid aan onderwerpen zoals autisme, angst, diabetes, mishandeling, opgroeien met een verslaafde ouder, de dood van een ouder. Alle delen zijn inmiddels in nieuwe druk verschenen. In de hulp aan kinderen blijken zij een bruikbaar middel te zijn.

De auteur, Martine Delfos, is biopsycholoog en werkt met meervoudig getraumatiseerde kinderen en volwassenen en is onder andere gespecialiseerd in autisme. Voor de eerste therapeutische kinderboeken ontving zij de Wilhelminaprijs. Informatie over haar werk: www.mdelfos.nl

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: