Gratis verzending vanaf €20

Fabels van Vos voorleesboek

Margreet Verrij  

ISBN 9789085601562 | 152 pagina's | Hardcover | 1e druk, 2022

Omschrijving

Vos is op zoek naar een mooi cadeau voor zijn moeder. Wat hij zoekt, denkt hij thuis niet te kunnen vinden. Daarom gaat hij op reis. Onderweg ontmoet hij bijzondere en soms ook wat vreemde bosbewoners. Hij verwondert zich over de andere dieren en vraagt hun of ze hem kunnen helpen aan een geschenk voor zijn moeder. Hoe verder de reis gaat en hoe dieper hij het bos in gaat, hoe meer hij ontdekt over zichzelf. De ene keer is hij de leerling, dan weer de meester.
Verhalen vol plezier en fluisterzachte lessen voor kinderen én voor degene die voorleest. 
Vinden Vos’ fabels ook een weg naar jouw hart?
 
In een kinderleven gebeurt er al zo veel. Soms worden kinderen hierdoor overspoeld, weten ze niet wat ermee te doen. Voelen ze zich niet erkend of begrepen. Vos maakt het allemaal mee tijdens zijn reis en zijn ontmoetingen, zoals gevoelens van verdriet en boosheid, geloven in jezelf, tot rust komen, gescheiden ouders, piekeren, rouw en verlies, houden van jezelf.

Met oefeningen, principes en technieken uit onder meer de creatieve therapie, de positieve psychologie, de cognitieve gedragstherapie, omdenken en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), aangevuld met methoden die de auteur zelf heeft ontwikkeld en toepast in haar coachpraktijk, waarin jonge mensen (weer) dichter bij zichzelf mogen komen en eigen regie, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording centraal staan. 
In te zetten door kindercoaches, -therapeuten en ouders, leerkrachten en begeleiders die kinderen van 6 tot 12 jaar graag ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf en het omgaan met de uitdagingen van het leven. Een overzicht van de thema's in het boek vind je hier

Heb je de smaak te pakken of wil je nog meer inspiratie voor oefeningen? In het bij Fabels van Vos behorende werkboek zijn diverse verdiepende oefeningen opgenomen.

Margreet Verrij is jongerencoach, trainer, auteur, illustrator en moeder.

Reviews

"Je leert op een leuke manier jezelf kennen en het is een rustgevend boek."
- Xena en Ylva, 11 en 8 jaar

"Het is een fantastisch boek om in de klas over gevoelens te praten. Het boek zet kinderen aan het denken dat ze zelf invloed hebben op gedachten en hun gedrag."
- Nienke Berbee, basisschoollerares

"We hebben iedere avond voor het slapen gaan een hoofdstuk gelezen. Mijn dochter kon de verhalen ‘vertalen’ naar haar eigen leven, en het zette mij als moeder ook geregeld met beide benen terug op de aarde, naar waar het werkelijk om gaan in het leven. Het boek is een verrijking voor ieder mens en kind."
- Sanderijn de Bruin, moeder

"In mijn praktijk kan ik zo een verhaal inzetten om een thema bespreekbaar te maken en richting te geven aan een consult."
- Ester Neve, kindercoach

"Het Fabels van Vos voorlees- en werkboek en de training hebben mij en mijn SMW collega's nieuwe inzichten op verschillende werkvormen en methodieken gegeven en hoe je deze ook kan toepassen op een creatieve manier. Ik ben er heel enthousiast over geworden en kijk er erg naar uit om deze toe te passen tijdens de kind gesprekken!"
- Belgin, schoolmaatschappelijk werker basisonderwijs

"Spannend, grappig en leerzaam. (...) Super leuk boek om met je kind te lezen (of als coach te gebruiken). Alle thema’s komen voorbij. Ontzetten leuk geschreven, spreekt voor de verbeelding bij kinderen. Prachtige illustraties. Compleet boek, echt een aanrader."
- Marjolijn van Ruiten, moeder en medewerker Jeugd en Gezin

"Wat een prachtig boek! Herkenbare situaties verteld vanuit Vos. Handige tips en oefeningen die zowel thuis of in een (therapeutische) setting waar met kinderen gewerkt wordt toe te passen zijn. Een aanrader voor iedereen die kinderen heeft, met kinderen werkt, of handvatten zoekt kinderen beter te kunnen begeleiden! Een feest om in te lezen en om uit voor te lezen!"
- Willeke Schalley, Kind- en jeugdtherapeut I Lichaamsgericht therapeut I Psychosociaal therapeut

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: