Gratis verzending vanaf €20

Een vrolijke drukte (Ebook)

Over menstruatie

Dr. Martine F. Delfos  

| E-ISBN 9789461540362 | 34 pagina's | E-book | 4e druk 2022
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

In dit boekje vind je informatie over menstruatie. Wat is menstruatie of ongesteld worden en waar dient het toe? De verschillen tussen meisjes en jongens, de weg die het eitje aflegt, de functie van de baarmoeder en de bloeding worden duidelijk uitgelegd.
In de teksten worden de zaken bij de naam genoemd, maar tegelijkertijd is getracht de onderwerpen respectvol en warm te benaderen. Er is ook aandacht voor de emotionele kant van de zaak zoals bijvoorbeeld de stemmingswisselingen bij menstruatie.
Het is bedoeld voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en aan het begin van de middelbare school. Achter in het boekje staat aanvullende informatie voor volwassenen. Ook kinderen kunnen deze informatie lezen.

Met illustraties van Sjeng Schupp
Vanaf 10 jaar
 

Reviews

"Vierendertig kleine pagina's volstaan om aan jonge pubers een duidelijk beeld te geven van wat menstruatie inhoudt. De taal waarin de auteur dit doet, is direct, duidelijk én afgestemd op de doelgroep: kinderen en jongeren tussen tien en veertien jaar."
(...)

"Een vrolijke drukte is een boekje dat een plaatsje verdient in de boekenkast van een derde graad van de lagere school. Daar zal het ongetwijfeld vaak ter hand worden genomen door zowel jongens als meisjes die op zoek zijn naar duidelijke informatie over menstruatie."
- Uit Schoolvisie 3 (2013/2014): Een vrolijke drukte

"Wat gebeurt er in je lichaam als je ongesteld bent? De schrijfster legt met gevoel voor de emotionele veranderingen uit welke processen zich afspelen."
- Uit een recensie van PrimaOuders.nl

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: