Gratis verzending vanaf €20

Breedbekkikker

Gitte Spee   Bernadette Vermeij  

ISBN 9789085601685 | 32 pagina's | Hardcover | 2e druk, 2023

Omschrijving

Breedbekkikker heeft een hele grote mond, maar er was bijna niemand die hem goed verstond. Daar is hij een beetje verdrietig om. Gelukkig kan de slimme slang, die zelf slist, hem wel verstaan. Slang vertelt hem dat er nog meer dieren zijn zoals zij: dieren die ook minder goed kunnen praten, maar iets anders juist heel goed kunnen. Zal Breedbekkikker ook ontdekken wat hij goed kan?

Dit boek helpt kinderen om na te denken over hun sterke eigenschappen. Ook al kunnen ze sommige dingen minder goed, ze zijn vast goed in iets anders. De zoektocht daarnaar sterkt hun zelfvertrouwen.

Recensies

"Het is een mooi geïllustreerd prentenboek van een 13-tal dubbele bladzijden met hardcover. Dit boekje tovert een brede lach op je gezicht… bijna zo breed als die van breedbekkikker!"​
- Uit een recensie van 
Tijdschrift Logopedie, april/ mei 2023.

''In dit boek ga je met breedbekkikker mee op zoek naar zijn kwaliteiten. Onderweg ontmoet hij leuke nieuwe vriendjes die allemaal iets goed kunnen. Samen ontdekken ze wat de kwaliteiten van breedbekkikker zijn. Een leuk verhaal met mooie tekeningen en een duidelijke boodschap: je bent goed zoals je bent!'' 
- Uit een recensie van Maandblad Reveil, 2022

"De tekst vertelt op een speelse manier de zoektocht van Breedbekkikker en zijn vrienden. De tekst van Slang is op rijm, iets wat Slang blijkbaar erg goed kan. De andere tekst is verhalend en die afwisseling zorgt voor een prettig verteltempo. De illustraties zijn zachtgekleurd en sfeervol, ze brengen de tekst mooi in beeld. ‘Breedbekkikker’ is een verhaal met een boodschap, het zet kinderen aan om na te denken over wat ze niet kunnen, maar vooral over waar ze wel goed in zijn. Het geeft hen moed om niet stil te staan bij wat ze minder kunnen en te genieten van waar ze goed in zijn."
- Uit een recensie van Pluizuit

"Vooral als je zelf kinderen hebt die een Taalontwikkeling stoornis hebben of Stotteren is het voor deze kinderen een herkenbaar boek heb het gekocht voor me dochter en ze had het mee genomen na school en de juf had het boek voorgelezen de kinderen vonden het echt een hele mooie boek! Dus zeker een aanrader!"
- Ouder, 40-49 jaar.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: