Gratis verzending vanaf €20

Het enge avontuur van Kiki en Koen

Een verhaal over hoe je kunt herstellen van een angstige ervaring

Anne Westcott   C.C. Alicia Hu  

ISBN 9789085601968 | 56 pagina's | Hardcover | 1e druk, 2022

Omschrijving

Op een zonnige dag zien Koen het konijn en zijn vriendinnetje Kiki de kat iets heel engs als ze in het bos bloemen plukken.
Het lukt die twee om te ontsnappen, maar na afloop voelt Koen zich niet meer veilig. Zijn lichaam voelt een beetje anders aan en hij krijgt akelige dromen. Zijn vriendinnetje Kiki maakt zich zorgen over Koen – hoe kan ze haar vriendje helpen? Gelukkig is de wijze juf Uil er voor hen.

Dit therapeutische kinderboek stelt ouders en kinderen in staat over een angstige gebeurtenis te praten. Na het verhaal volgt goede begeleiding voor volwassenen om hun kind te kunnen helpen. Er wordt gekeken naar hoe je lichaam en de manier waarop je je voelt door angstige belevenissen verandert. Ook wordt uitgelegd hoe je je lichaam kunt gebruiken om te herstellen.

Anne Westcott heeft meer dan dertig jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van zowel kinderen, adolescenten en volwassenen die zorg nodig hebben na trauma en hechtingsproblematiek als zorgverleners en professionals in de ggz die zorg verlenen. Zij is gecertificeerd Sensorimotor Psychotherapeut, geeft trainingen en doet onderzoek.  

Review 

"Drie pareltjes en ik ben erg blij dat de vertaling er nu ligt. Ik hoop dat ze hun weg gaan vinden naar een breed publiek, thuis, op school, op de sportclub en in de therapiekamers." 
- Dr. Anneke Vinke (GZ-psycholoog/Orthopedagoog Generalist Certified Advanced Practitioner en Consultant-Intern in Sensorimotor).

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: