Gratis verzending vanaf €20

Hoe Willem de wolf zijn geheime kracht vond

Een verhaal over hoe je door moeilijke tijden komt

Anne Westcott   C.C. Alicia Hu  

ISBN 9789085601975 | 56 pagina's | Hardcover | 1e druk, 2022

Omschrijving

Diep in het donkere bos groeit Willem de wolf op tussen een ruige troep grote, sterke wolven. Ze zijn wreed, schelden hem uit en geven hem de hele dag taken.
Willem is te klein om weg te lopen of om voor zichzelf op te komen, dus hij leert te doen wat hem wordt gezegd en hij maakt zichzelf heel klein zodat niemand hem ziet. Maar op een dag gaat hij op avontuur en ontdekt nieuwe, geheime krachten in zichzelf, waarvan hij nooit heeft geweten dat hij ze had.

Dit therapeutische prentenboek is geschreven om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over moeilijke gebeurtenissen tijdens het opgroeien (inclusief dingen waarmee ze misschien nog steeds worstelen) en om erachter te komen hoe die dingen invloed hebben op hoe je lichaam voelt en reageert. Na het verhaal staan eenvoudige adviezen voor volwassenen, waarmee ze hun kind kunnen helpen.

Anne Westcott heeft meer dan dertig jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van zowel kinderen, adolescenten en volwassenen die zorg nodig hebben na trauma en hechtingsproblematiek als zorgverleners en professionals in de ggz die zorg verlenen. Zij is gecertificeerd Sensorimotor Psychotherapeut, geeft trainingen en doet onderzoek.  

Review

"De verborgen krachten zijn als het ware de overlevingsreacties van de personages in het verhaal. Het verhaal lezend, triggert je nieuwsgierigheid naar het gedrag en komt de wijsheid in het lichaam naar voren. Velen, zowel kinderen als volwassenen, zullen in het verhaal opluchting, erkenning en begrip vinden. (…) Kortom een mooie aanwinst voor ouders, opvoeders, coaches en therapeuten die werken met kinderen om stof tot nadenken te geven over aangeleerde patronen die ontstaan zijn vanuit eerdere – als onveilig ervaren – ervaringen, leidend tot inzichten in wat er achter gedrag schuil kan gaan."
- Uit een recensie van Vakblad Vroeg, februari 2023. 

"Drie pareltjes en ik ben erg blij dat de vertaling er nu ligt. Ik hoop dat ze hun weg gaan vinden naar een breed publiek, thuis, op school, op de sportclub en in de therapiekamers." 
- Dr. Anneke Vinke (GZ-psycholoog/Orthopedagoog Generalist Certified Advanced Practitioner en Consultant-Intern in Sensorimotor).

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: