Gratis verzending vanaf €20

Hoe Victor het varken uit de tranenrivier ontsnapte

Een verhaal over gescheiden zijn van mensen van wie je houdt

Anne Westcott   C.C. Alicia Hu  

ISBN 9789085601982 | 56 pagina's | Hardcover | 1e druk, 2022

Omschrijving

Victor het varken woont in een nieuw huis en bij een nieuw gezin, maar hij mist zijn vorige gezin. Op zijn eerste schooldag schreeuwt een klasgenoot tegen hem en dan wordt alles hem te veel. Hij moet verschrikkelijk huilen. Hij huilt maar door en al gauw vormen zijn tranen een rivier waarin hij wordt meegesleurd! Een wijze aap ziet Victor, maar hij is te ver weg. Kan hij Victor helpen verborgen krachten in zichzelf te vinden om de tranenrivier te overleven?

Dit therapeutische prentenboek is geschreven om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over gescheiden zijn van mensen van wie je houdt of als je die verliest. Het onderzoekt hoe moeilijke ervaringen invloed kunnen hebben op hoe je lichaam voelt en hoe het op dingen reageert. Na het verhaal staan eenvoudige adviezen voor volwassenen, waarmee ze hun kind kunnen helpen.

Anne Westcott heeft meer dan dertig jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van zowel kinderen, adolescenten en volwassenen die zorg nodig hebben na trauma en hechtingsproblematiek als zorgverleners en professionals in de ggz die zorg verlenen. Zij is gecertificeerd Sensorimotor Psychotherapeut, geeft trainingen en doet onderzoek.  

Review

"Drie pareltjes en ik ben erg blij dat de vertaling er nu ligt. Ik hoop dat ze hun weg gaan vinden naar een breed publiek, thuis, op school, op de sportclub en in de therapiekamers." 
- Dr. Anneke Vinke (GZ-psycholoog/Orthopedagoog Generalist Certified Advanced Practitioner en Consultant-Intern in Sensorimotor).

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: