Gratis verzending vanaf €20

Dood is niet gewoon

Over de dood van een ouder

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789085602613 | E-ISBN 9789461540621 | 42 pagina's | Paperback | 7e druk | paperback uitgave + gratis e-book + luisterversie

Omschrijving

Ilse begint hard te huilen. Ze wil best zuurkool eten als papa maar terugkomt. Ze zal nooit meer mopperen als ze zuurkool eten.

Dood is niet gewoon is een therapeutisch verhaal voor kinderen van vier tot negen jaar. Het gaat over Ilse. Haar vader is plotseling overleden. Het is bedoeld voor kinderen die het overlijden van een betekenisvol iemand, met name een ouder, meemaken. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken wat het overlijden voor hun leeftijdgenoten betekent. Het kan een hulpmiddel zijn, bijvoorbeeld in een basisschoolklas, om een gesprek op gang te krijgen wanneer een van de kinderen een ouder verloren heeft. 

In de serie therapeutische kinderboeken zijn meer dan twintig delen verschenen, onder andere: De wereld van Luuk. Over autisme, Lotte en de beer. Over kinderen die niet gemakkelijk praten, Vogel. Over omgaan met leeftijdsgenootjes, Merel. Over angst,  Aletta en de giraf. Over speciaal onderwijs en Ze vinden me druk. Over drukte en ADHD. De delen verschijnen regelmatig in een nieuwe druk. In de hulp aan kinderen blijken zij een bruikbaar middel.

De auteur, Martine F. Delfos, is psycholoog en werkt onder andere met meervoudig getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Voor de eerste therapeutische kinderboeken ontving zij de Wilhelminaprijs.

Met illustraties van Sjeng Schupp.

Vanaf 5 jaar

 

Klik op Extra materiaal en voer de code in uit het boek (pagina 2) om de epub-versie en het luisterboek te downloaden. Op termijn komt daar ook een digitaal begeleidingsboekje voor therapeuten bij. 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: