Gratis verzending vanaf €20

Julia heeft twee huizen

Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Nicoline Wisse Smit  

ISBN 9789085605201 | 48 pagina's | Hardcover | 6e druk, 2023

Omschrijving

Julia woont in twee huizen: ze heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding.

De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en bieden een handvat om de verschillende situaties en gevoelens te kunnen bespreken. Het belangrijkste uitgangspunt van Julia heeft twee huizen is dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben. Het vertrouwen dat papa en mama er, ondanks hun scheiding, nog steeds allebei voor het kind zijn. De zekerheid dat het kind geen schuld heeft aan de scheiding en, ondanks de veranderde situatie, gelukkig mag en kan opgroeien.

Nicoline Wisse Smit is gescheiden en moeder van een dochter. Zij besloot dit boek te schrijven vanwege haar behoefte aan een goed kinderboek om haar scheiding bespreekbaar te maken.

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl

Reviews

"Boekje dat moeilijke emoties zelfs bij hele kleine kindjes (vanaf 2 jaar) toch bespreekbaar maakt. Leuke illustraties, herkenbare situaties.Goed vertrekpunt om met kindjes verder te spreken over hoe zij het ervaren om opeens "twee huizen" te hebben."
- An231, review via Bol.com

"Voor ons zoontje van vijf jaar zocht ik een boek over 'scheiden'. Ik lees dagelijks aan hem voor, maar over dit onderwerp (hetgeen nu bij ons ook speelt) kon ik niet veel vinden. Gelukkig vond ik dit boek... het is een aanrader! Duidelijk, simpel en doeltreffend. Vooral door de vragen die tussen de tekst staan wordt het kind er regelmatig bij betrokken. Ook de tips voorin zijn zeer bruikbaar."
- Reactie van een ouder, via Bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief echtscheiding


Gerelateerde video