Gratis verzending vanaf €20

Verbindende verhalen voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

In de therapeutische praktijk

Kim S. Golding

ISBN 9789088507557 | 216 pagina's | Paperback | 2018

Omschrijving

Het werken met levensverhalen (life story work) kan herstel ondersteunend werken na trauma en stress. In dit boek zijn 21 verhalen van Kim Golding opgenomen die zij in haar therapeutische werk met kinderen, jongeren en volwassenen creëerde. Het zijn op maat geschreven verhalen die al naar gelang de situatie van het kind of de persoon in kwestie aangepast en uitgebreid kunnen worden.

Het boek is ingedeeld naar veel voorkomende psychologische thema’s als het verwerken van trauma uit het verleden en toekomstgericht leren kijken, omgaan met faalangst, aandacht ervaren. Golding geeft waardevolle tips voor het opzetten van verhalen en levensverhalen met kinderen. Zij beschrijft ook hoe verhalen therapeutisch kunnen worden ingezet met ouders en als middel kunnen dienen voor zelfreflectie bij therapeuten.

Reviews

Golding geeft waardevolle tips voor het opzetten van verhalen en levensverhalen met kinderen. Zij beschrijft ook hoe verhalen therapeutisch kunnen worden ingezet met ouders en als middel kunnen dienen voor zelfreflectie bij therapeuten.”
- Uit een recensie van PSC Magazine, editie 2 2018

"Narratief werken kan helend zijn bij kinderen die worstelen met trauma. Kim geeft tips om zelf verhalen te schrijven en ze heeft 21 verhalen opgenomen die ingedeeld zijn in thema's zoals verlies, hechting, relaties, vertrouwen enz."
- Uit de nieuwsbrief van Expertisecentrum Omgaan met Verlies

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: