Gratis verzending vanaf €20

Autisme - vergeet de ouders niet

(onder auspiciën van Raeger autismecentrum)

Peggy-Ann Clarck  

ISBN 9789085601630 | 160 pagina's | Paperback | 1e druk, 2022

Omschrijving

Zo’n tachtig jaar geleden werd autisme als ontwikkelingsstoornis onderkend. Nu verschijnen hierover jaarlijks talloze (wetenschappelijke) artikelen en boeken. Nog niet zo lang geleden ontbrak in Nederland specifieke zorg voor kinderen met autisme. Onder meer daarom startte Raeger Autismecentrum tien jaar geleden met de behandeling en begeleiding van kinderen met autisme, onder het motto: ieder kind kan zich ontwikkelen. Ter gelegenheid van hun jubileum verschijnt nu dit boek.

In Autisme - vergeet de ouders niet vertellen ouders van kinderen met autisme hun ervaringen. In hun verhalen zijn ze open en eerlijk over wat de diagnose ‘autisme’ met hen doet en over hun (soms moeizame) zoektocht om het beste voor hun kind te vinden. Ook komt aan de orde wat de zorg van Raeger doet voor de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast delen ouders hoe ze de toekomst zien van hun kind met autisme of waar hun kind na het behandeltraject terecht is gekomen.

De ervaringsverhalen in dit boek laten andere ouders van kinderen met autisme zien dat ze niet alleen staan in hun zoeken en soms worstelen. Dat kan hoop en bemoediging geven voor de ontwikkeling van hun kind. Mensen die niet of weinig met autisme te maken hebben, krijgen door dit boek inzicht in hoe het is om te leven met kinderen met autisme. De verhalen van ouders vergroten ongetwijfeld het begrip van de omgeving voor deze ontwikkelingsstoornis. Hiermee is Autisme - vergeet de ouders niet een boek dat een interessante, betrokken en serieuze bijdrage levert aan het gesprek over (omgaan met) autisme.

 

Peggy-Ann Clarck is bestuurder/directeur van Raeger. In 2012 voelde zij zich geroepen dit ambt op zich te nemen. Door haar gedrevenheid en hard werken is Raeger van vier cliënten in 2011 naar 212 in 2022 gegaan, van één locatie naar negen en van acht naar 215 medewerkers. Eerder was Peggy-Ann onder meer gemeenteraadslid in Zoetermeer.

 

Recensies

''Een boek met heel wat herkenbare en confronterende getuigenissen. (...) Maar uit de verhalen komen wel dingen naar boven die gewerkt hebben en kunnen inspireren: het belang van ondersteunende communicatie, kleine stappen zetten, blijven geloven in mogelijkheden van de kinderen, leren loslaten ... Het boek eindigt waar de ouders stilaan voorzichtig maar nuchter durven beginnen dromen over de toekomst.''
- Uit een recensie van Tijdschrift sterk! in autisme, jaargang 42, nr. 250. 2023

''De hoofdstukken lezen makkelijk weg en worden afgewisseld met persoonlijke quotes en foto’s van het betreffende gezin. Erg fijn om al deze persoonlijke ervaringen van andere ouders te lezen. Dit soort verhalen had ik al graag willen lezen destijds toen mijn zoon de diagnose autisme kreeg.''

- Uit een recensie van Ida, moeder van een zoon met autisme

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: