Gratis verzending vanaf €20

ADDaisy

Een voorlichtingsverhaal over hoe om te gaan met ADD

Tirtsa Ehrlich  

ISBN 9789085605843 | 40 pagina's | Hardcover | 4e druk 2021

Omschrijving

Daisy is negen jaar en zit in groep 4. Ze is in groep 4 blijven zitten omdat ze niet zo goed mee kon komen. In het boek vertelt ze waarom het niet lukte om goed op te letten en legt ze uit wat ADD is. Ook geeft ze haar ’10-tips-hoe-om-te-gaan-met-ADD’.

ADDaisy is een voorlichtingsverhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen met en zonder de diagnose maakt het duidelijk wat ADD is zodat meer begrip kan ontstaan.

Voor kinderen, ouders, kindertherapeuten en leerkrachten.

Met illustraties van Joanne Luijmes.

De luisterversie van het boek en ander extra materiaal vind je onder de button 'Extra materiaal' (rechts).

ADD Lied

Bij ADDaisy is een speciaal ADD Lied gemaakt dat te beluisteren (en mee te zingen) is via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music

Tekst, muziek, zang: Hannah Borst

Arrangement, muziekproductie, opnames: Michiel Mensingh.


Reviews

"De 9-jarige Daisy (ik-persoon) vertelt waarom ze groep vier nog een keer doet: ze heeft ADD. Dat is ADHD, zonder de H. Ze kan zich niet zo goed concentreren en niet zo goed opletten. Dat is soms lastig, op school maar ook thuis. Gelukkig weten haar ouders en de juf nu dat ze ADD heeft. (…). Een handig en informatief boek, niet alleen voor kinderen, maar ook voor leraren en ouders." 
– Uit een recensie van recensie NBD Biblion (oktober 2019)

De ik-vorm waarin het boekje geschreven is zorgt er voor dat kinderen zich heel snel identificeren met het hoofdpersonage. (…) Je merkt dat de auteur, Tirtsa Ehrlich, als psycholoog heel wat ervaring heeft met kinderen met deze stoornis. ADDaisy leest als een trein. De eenvoudige zinsconstructies en heldere woordenschat dragen daar sterk toe bij. Hier en daar maken de gebruikte humor en de mooie tekeningen het verhaal luchtig. De bijgevoegde CD geeft het boek een extra waarde mee. Hierop wordt de tekst van het boekje nog eens voorgelezen. Telkens als er een blad moet worden omgeslagen weerklinkt er een belletje. Hierdoor is het uitermate geschikt voor jonge en moeilijke lezers.”
- Uit een recensie van Provinciaal Collectieteam.com 

"Daisy vertelt in het boekje wat ze doet om met add om te gaan. Daisy komt uit de koker van GZ-psycholoog en add- en adhd-deskundige Tirtsa Ehrlich, die jarenlang op een adhd-polikliniek werkte en zag hoe kinderen leiden onder zo’n stoornis. " 
– Uit een recensie J/M (juli/augustus 2010)

“Daisy en David leggen aan hun leeftijds- en seksegenootjes uit wat add is en hoe ze ermee omgaan.(…) De eerste van de tien tips van Daisy en David aan andere kinderen met add is aan andere mensen uit te leggen dat je add hebt, zodat zij er rekening mee kunnen houden.”
- Uit een recensie van Psy  (juli/augustus 2010 nummer 7)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: