Gratis verzending vanaf €20

Swingen als een kangoeroe

Nieuwe kinderliedjes voor thuis en op school inclusief muziek-cd en website met veel activiteiten

Jeroen Schipper  

ISBN 9789088506413 | 104 pagina's | Paperback | 2e druk 2019 | Boek + CD + toegangscode

Omschrijving

Hop, hop, hop, sjoebiedoebiedoe
Zingen, springen, swingen als een kangoeroe
Hop, hop, hop, sjoebiedoebiedoe
Kijk, ik zal je leren hoe:


een sprong naar voren
een sprong achteruit
een sprong naar links
een sprong naar rechts tot besluit

In Swingen als een kangoeroe gaat het om zingen, bewegen, dansen op en luisteren naar muziek. De teksten en muzikale omlijsting zijn afgestemd op onder- en middenbouw van het basisonderwijs: speels, afwisselend en met humor. Uitbreidings- en verwerkingsopdrachten zorgen voor dwarsverbanden met andere leergebieden en filmpjes, meezingversies en spelopdrachten via het digibord zorgen voor aanvullende digitale ondersteuning. Een krachtige en originele aanvulling op het muziekonderwijs die aangevuld wordt met een training om plezier in muziek over te kunnen brengen op jonge kinderen. Muziek biedt meer dan je denkt en het lukt Jeroen Schipper, muziekdocent, trainer, componist en schrijver, weer dit duidelijk te maken.

Website
De digibordlessen en dansvideo's zijn beschikbaar op het beveiligde gedeelte van de website www.swingenalseenkangoeroe.nl. Daar vind je ook de liedteksten in digitale vorm en de meezingversies van alle liedjes. Ook is er een eenstemmige versie van Kip en ei te vinden, dus zonder dat er in canon wordt gezongen. Verder is er een luistervoorbeeld van de instrumentale begeleiding bij Chocokrokodil

Toegangscode
In het boek staat een unieke code die je toegang geeft tot het beveiligde gedeelte van de website. Let op! Als je het boek tweedehands koopt zul je een nieuwe persoonlijke code moeten aanvragen. Dit kan via de website www.swingenalseenkangoeroe.nl.

Op de hoogte blijven van nieuwtjes van Jeroen Schipper? Geef u dan op voor zijn nieuwsbrief Muzikale Zaken.

Recensies

"Met dit liedjesboek wordt muziek een heus feestje. Het boek, de cd met 26 meezingliedjes en de aantrekkelijke bijbehorende website dragen bij aan de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen, thuis maar zeker ook op school. In het bijna vierkante boek wordt bij elk lied bruikbaar lesmateriaal aangeboden, zoals dansinstructies, meespeelpartituren en interactieve lessen op het digibord."
- Uit een recensie NBD Biblion (december 2019)

Cursussen bij dit boek

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video