Gratis verzending vanaf €20

De hut van Haasje

Bernadette Vermeij   Gitte Spee  

ISBN 9789085600701 | 32 pagina's | Hardcover | 3e druk 2022

Omschrijving

De hut van Haasje is een vrolijk verhaal over een haasje dat niet zo goed kan horen. Haasje heeft zin om in het bos een hut te bouwen met zijn vriendjes. Hij verstaat zijn vriendjes niet altijd, maar kan ze op een andere manier toch begrijpen. Een verhaal om ‘bijzondere oren’ bespreekbaar te maken en een mooi prentenboek voor ieder kind!

Reviews

"Een mooie cocktail van lentefrisse illustraties, vrolijke karakters en een liefdevol verhaal over hoe vrienden die elkaar toch begrijpen ook al kunnen oren niet altijd horen. Dat maakt die “bijzondere oren” bespreekbaar op kinderniveau. Het boek is dan ook perfect in te zetten in de logopedische therapie of groepstherapie bij kinderen met een auditieve beperking of om de andere kinderen rondom hen (broers en zussen, familie, klas, jeugdbeweging, …) te informeren en sensibiliseren. Ook wanneer een van de (groot)ouders niet zo goed hoort, kan dit boek misverstanden bespreekbaar maken."
-  Uit een recensie van Tijdschrift Logopedie, april/ mei 2023.

"De keuze om juist over dit prentenboek te schrijven, is ingegeven doordat ik ervaar dat dit boek is geschreven voor alle kinderen! Zowel kinderen met als zonder een gehoorprobleem kunnen zich erin inleven. Dat maakt dit prentenboek bijzonder en dus recensiewaardig. (…)De hut van Haasje opgebouwd zoals het hoort, met de tekst op de ene pagina en een ondersteunende prent op de naastliggende pagina. Ook de zinsbouw en woordkeuze vind ik passend."
- Uit een recensies van Beter Begeleiden Magazine (maart 2020).

"Hoewel Haasje niet kan horen, wordt er volop gecommuniceerd. En soms kan het best handig zijn om weigerende oren te hebben! De stapeling van dierenvriendjes en de zachte, lieve illustraties van Gitte Spee (bekend van onder meer 'Dierendorpje') maken het verhaal toegankelijk voor jonge lezers. Waardevol boekje om samen over door te praten."
- Uit een recensie van NBD Biblion, januari 2020.