Eetgedrag in balans

Een gezonde eetopvoeding
Thuis en in de kinderopvang

Junilla Larsen

ISBN 9789088508769 | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

De kwaliteit van de kinderopvang wordt onder andere afgemeten aan het gezondheidsbeleid van de organisatie. Er is al relatief veel bekend over hoe je met jonge kinderen in beweging kunt komen. Maar  hoe organiseer je een gezonde eetomgeving voor kinderen?  Junilla Larsen, Universitair Docent Pedagogische Wetenschappen Radboud Universiteit, doet onderzoek naar eetgedrag en overgewicht. Haar onderzoek en publicaties gaan over hoe voedingspraktijken kunnen bijdragen aan een gezond eetgedrag van kinderen en hoe we kunnen voorkomen dat kinderen ongezond gaan eten.

‘Eetgedrag in balans’ gaat over het creëren van een gezonde eetomgeving. Hoe stimuleer je kinderen om groenten en fruit te eten? Hoe zorg je dat kinderen niet te veel eten? Hoe motiveer je ouders? Met aansprekende praktijkvoorbeelden en actuele kennis uit de wetenschap maakt de auteur duidelijk hoe een en ander aan te pakken is en wat de achterliggende theorie is. Ieder hoofdstuk eindigt met een samenvatting en reflectievragen waarmee de praktijk nog dichter bij komt.

Dit boek biedt een mooie verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl voor pedagogisch professionals  en studenten die een pedagogische opleiding volgen.