Gratis verzending vanaf €20

De boodschap van de vogel

Kindermeditaties

Marieke Martens-Volmer  

ISBN 9789085601104 | 64 pagina's | Paperback | 2e druk, 2021

Omschrijving

Klik hier en lees het meditatieverhaal 'De magische tuin'
 
Ook verkrijgbaar als interactief e-book voor € 16,90. 

De podcasts bekijk je simpel en snel via de knop extra materiaal. Na het inloggen kun je de verhalen direct afspelen op je telefoon of tablet. 

• • • Als je heel stil bent, hoor je in de verte je naam. Luister maar. Daar, daar zie je ineens een prachtige, paarsroze vogel tevoorschijn komen. De vogel klapt met haar vleugels en ziet er adembenemend mooi uit. De veren lijken zo zacht als fluweel en haar ogen zijn de liefste ogen die je ooit gezien hebt. • • • De vogel strijkt naast je neer. Ze heeft een boodschap voor je. Luister maar: • • •

Marieke Martens heeft in haar kindercoachpraktijk dagelijks te maken met kinderen met een hulpvraag. Het ene kind vindt het moeilijk om in slaap te vallen door gedachten die niet stoppen, het andere kind wil graag ergens bij horen, maar weet niet hoe hij dit moet aanpakken. En weer een ander kind heeft te maken met een zwaar verlies. Voor deze kinderen schreef ze verhalen die samen met het kind op een rustig plekje voorgelezen of beluisterd kunnen worden, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Ook op school kunnen de verhalen zorgen voor een moment van rust en speciale aandacht voor thema’s als pesten, zelfvertrouwen of ergens bij willen horen.


Marieke Martens-Volmer (1972) is inmiddels tien jaar kindercoach. Voordat ze haar eigen kindercoachpraktijk begon, werkte ze als docent en trainer in het onderwijs, de kinderopvang en de jeugdhulpverlening. In haar praktijk treft ze bijzondere kinderen met bijzondere (hulp)vragen. Die vragen heeft Marieke onder meer met meditatie begeleid. Een aantal van die verhalen, die ook te beluisteren zijn via podcast, is nu gebundeld in dit boek. Voor Marieke een droom die uitkomt.

Gun je kinderen rust in hun volle hoofd en vertel hun de boodschap van de vogel.

Geïllustreerd door Marcel Martens

In de media: 
Winter 2020/ 2021: Gifted@248, het tijdschrift over (hoog)begaafde kinderen

Recensie

"Kindermeditatieverhalen kunnen kinnen kinderen in contact brengen met hun binnenwereld. Door kinderen al jong te leren hoe zij contact kunnen maken met hun binnenwereld en erop durven te vertrouwen dat deze goed is, kunnen ze krachtiger in het leven staan. (…) Alle verhalen van De boodschap van de vogel zullen kinderen helpen het proces van denken en in balans te brengen."
- Uit een recensie van PURE CHILD (nummer 12, 2020)

“ln een wereld vol prikkels kan het fijn zijn om naar die plek in jezelf te kunnen gaan waar stilte heerst. (…)Er kan gekozen worden om zelf het verhaal voor te lezen, maar er is ook een podcast beschikbaar. Met de prettige stem van de auteur zelf en een rustgevend muziekje op de achtergrond wordt dan het verhaal voorgelezen. Vanuit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat ook volwassenen er zomaar bij weg kunnen dromen.” 
- Uit een recensie van Nicole van Amelsvoort (HJK #9, 2021)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video