Gratis verzending vanaf €20

Quo Vadis?

Richting vinden als je je verloren voelt

Prof.dr. Manfred F.R. Kets de Vries  

ISBN 9789085601241 | 128 pagina's | Hardcover | 1e druk, 2021

Omschrijving

Geschreven in een tijd van wereldwijde pandemie, waarin we gedwongen zijn om eeuwenoude existentiële vragen onder ogen te zien:  Waarom zijn we hier? Quo Vadis?

Het thema is buitengewoon relevant voor leiders, managers en iedereen die betekenis en authenticiteit in zijn werk en leven wil brengen.

Manfred Kets de Vries betoogt dat we deze fundamentele en verontrustende vragen aan de orde moeten stellen als we volledig en zinvol willen leven. Te veel mensen worden op maandagochtend wakker en doen hetzelfde als elke maandag. Ze gaan naar hun werk en functioneren op de automatische piloot zonder zich af te vragen wat hun doel is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons leven rijk, zinvol en bevredigend is? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn?

Dit is een boek over de dood en de angst voor de dood, over angst en absurditeit; maar het gaat ook over uithoudingsvermogen, eerlijkheid, welzijn, verantwoordelijkheid, leven met harde waarheden, betekenis creëren en geluk.

Quo Vadis? laat ons voluit kijken naar de dingen die we liever niet zien. Het is een boek dat geen blad voor de mond neemt, maar verre van somber is. In plaats daarvan laat Kets de Vries zien dat ons leven wordt verrijkt, en ons vermogen om betekenis te geven en geluk te vinden wordt vergroot, wanneer we de onvermijdelijke prijs erkennen die we moeten betalen voor het kennen van onze eigen geest en het begrijpen van ons onvermijdelijke einde.

Recensies

"Quo Vadis? is niet alleen een boek over leiderschap, het reikt veel verder. Het boek is relevant voor iedereen die nadenkt over het leven en dat er een einde aan het leven komt. Manfred Kets (…) herinnert ons eraan dat geen enkele demagoog of religieuze leider ons zomaar betekenis kan geven. Uiteindelijk moeten we betekenis voor onszelf  creëren.”
- Christoph Loch, hoogleraar Operations and Technology Management, decaan van Cambridge Judge Business School, University of Cambridge

“Op basis van indrukwekkende filosofische, literaire en wetenschappelijke bronnen biedt de auteur een uniek perspectief op het omgaan met de onvermijdelijkheid van de dood met humor, lichtheid en stijl. Een must-read voor (…)  leiders, managers en iedereen die betekenis en authenticiteit in zijn werk en leven wil brengen.” 
- Stanislav Shekshnia, Senior Affiliate Professor, INSEAD, France/ Singapore, Senior Partner, Ward Howell International

Qua Vadis? helpt mensen die op zoek zijn naar handvatten bij het nadenken over doodsangst, religie en de innerlijke reis die je moet maken om antwoorden te vinden naar de zin van het bestaan. Hij herinnert ons eraan dat geen enkele religie of religieuze leider ons zomaar betekenis kan geven. Uiteindelijk moeten we volgens hem voor onszelf betekenis creëren. Alleen wij zelf kunnen ervoor zorgen dat ons leven zinvol en bevredigend is. Het lukt Manfred Kets de Vries in dit boek complexe vraagstukken vanuit een groot aantal verschillende invalshoeken toegankelijk te behandelen. Zoals beloofd geeft het boek stof tot nadenken.
- Uit een recensie van Managementboek, 2022

Centraal staat de uitspraak: 'Quo vadis? - Waar ga je naartoe?' De auteur stelt dat veel mensen deze vraag naar de eigen levenszin ontwijken. Ze vluchten in het werk, luxe villa's en wagens of in tijdelijk plezier. Ze genieten van het moment, plukken de dag en vergeten daarbij dat ze meer betekenis in het leven kunnen brengen. Volgens de schrijver vindt een mens een zinvol leven namelijk niet louter in een egocentrisch
bestaan. Het ligt veeleer in het boeken van vooruitgang en groei in wat we als mensen doen.
-
Uit een recensie van NBD Biblion, 2022