Gratis verzending vanaf €20

Grafische Dossieranalyse

Een leven in beeld

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088506703 | 90 pagina's | Paperback | 3e druk, 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

De methode van de Grafische Dossieranalyse is een unieke manier om het leven van een persoon op een simpele en overzichtelijke wijze in beeld te krijgen. In één oogopslag wordt duidelijk hoe het leven verlopen is, waar de problemen zitten, hoe de contacten met zorgpersonen zijn geweest, verhuizingen, schoolloopbaan en onderwerpen die voor een specifiek persoon van belang zijn. Hierdoor ontstaat als het ware een psychologisch paspoort.
Door deze samen te maken met het kind, jongere of de volwassene krijgt niet alleen de hulpverlener of diagnosticus inzicht in het leven van de hulpvrager en de aard van de problematiek, maar ook de hulpvrager zelf. Het stimuleert reflectie en zelfreflectie. De hulpverlener kan het ook alleen doen. Maar wanneer het met de cliënt gemaakt kan worden, ontstaat een vanzelfsprekende samenwerking die door beide partners gewaardeerd wordt.

Het boek is helder en duidelijk geschreven, de methode is uitvoerbaar voor iedereen die de problematiek van een persoon in de context van zijn of haar leven wil zien. De beschreven methode is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de hulpverlening, zorg of onderwijs om het kind, de jongere of de volwassen in de context van diens hele levensloop te zien. Martine Delfos ontwierp deze methode om aan de complexiteit van sommige levenslopen tegemoet te komen en het leven vanuit het perspectief van de mens waarom het gaat te ervaren.
 

Hier kunt u de legenda downloaden.Dr. Martine F. Delfos is biopsycholoog en werkzaam als wetenschapper en therapeut. Zij heeft verscheidene handboeken op het gebied van de psychologie op haar naam en schreef ook therapeutische kinderboeken.

Meer informatie over haar werk op mdelfos.nl
 

Grafische dossieranalyse is deel 9 in de PICOWO-serie 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video