Gratis verzending vanaf €20

Werk samen!

De professionele aanpak in het publieke domein

Jos van der Horst  

ISBN 9789085602385 | 224 pagina's | Paperback | 1e druk, 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Samenwerking is de spil van bijna alle menselijke prestaties en hoort bij ons zoals vliegen hoort bij vogels. Vogels hebben geen hoogtevrees en vliegen op grote hoogte, zonder angst voor de diepte en de val. Hoe anders gaan wij om met samenwerking. Ook al hoort dit bij onze menselijke natuur, de diepte en de val houden ons voortdurend bezig. Broodnodige samenwerking wordt vaak vermeden of dichtgetimmerd in procedures en regels. Trainingen beïnvloeden en overtuigen behoren tot de populairste middelen, in de hoop dat ze grip opleveren. En hoe vaak zetten we niet alles op alles, zodat ‘wij’ de beslissende stem of doorzettingsmacht krijgen? Ongelijkwaardig samenspel is het gevolg en dat vergroot juist de kans op mislukking. Door onze zorgen leren we niet beter vliegen, maar houden we onze ‘hoogtevrees’ in stand en staan we zelf effectieve samenwerking in de weg.

Dat kan ook anders! Professionals in het publieke domein kunnen in een diep betrokken en gelijkwaardig samenspel de krachten bundelen met elkaar, met cliënten, patiënten, leerlingen, studenten, deelnemers, klanten en met de bonuspartners die zij meebrengen. De partners, broers of zussen, kinderen, ouders, vrienden, buren of bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers.
Diep betrokken en gelijkwaardig samenspel brengt wederzijds vertrouwen en empathie. Zo ontstaat een krachtige alliantie waarin iedereen voelt en weet er voor elkaar toe te doen en samen het beste te willen. Dit maakt de samenwerking vanzelfsprekend en dat brengt gezamenlijke en duurzame resultaten. Naast voldoening, een goed gevoel en blijheid. Dit samenspel is binnen handbereik. De handreikingen in dit boek laten zien hoe.
 

Reviews

"Een verhelderend boek over samenwerking binnen de publieke sector. De auteurs pleiten voor een 'diep betrokken en gelijkwaardig samenspel', waarbij professionals in het publieke domein de krachten bundelen met elkaar, met cliënten, patiënten, leerlingen, studenten, deelnemers, klanten en met de bonuspartners die zij meebrengen. Dit samenspel brengt wederzijds vertrouwen en empathie en zorgt voor duurzame resultaten. Invoelend en relatief toegankelijk geschreven."
- Uit een recensie van NBD Biblion, maart 2023. 

"Samenwerken zou voor mensen moeten zijn wat vliegen voor vogels is. Want feitelijk kunnen we niet zonder. Jos van der Horst helpt je in ‘Werk Samen!’ van de samenwerkingsangst af. Stap voor stap neemt Van der Horst de lezer mee in de manier waarop samenwerken het best van de grond komt en de meeste vruchten afwerpt. Iedere stap lijkt logisch, maar als je dan in de praktijk kijkt, ga je daar dan toch weer aan twijfelen."
- Uit een artikel c.q. recensie van Hier is Salland.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: