Mindset

Verander je manier van denken om je doelen te behalen

Dr. Carol S. Dweck  

ISBN 9789088508097 | 332 Pagina's | Paperback | 8e druk, 2018

Omschrijving

Wereldwijd meer dan 1,8 miljoen exemplaren verkocht!

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Carol Dweck legt in dit boek over Mindset uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset.
Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sporters al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Nieuw in de herziene versie van Mindset

  • Mindsets in organisaties: Ook organisaties kunnen een statische of een op de groei gerichte mindset hebben. Over mindsets in organisaties is nog meer te vertellen, zo ook de vruchten die je ervan kunt plukken.

  • Drie misvattingen over groeimindset; of te wel de valse groeimindset. Hoe krijg je een (echte) groeimindset en geef je deze ook door?

  • De reis naar een (echte) groeimindset in 4 stappen.

Video's

Carol Dweck: The power of believing that you can improve

In de media

In 2011 verscheen dit baanbrekende boek in een eerste Nederlandse vertaling. Carol Dweck's theorie dat de mindset of grondhouding van iemand (de combinatie van intelligentie en vaardigheden) het verschil maakt tussen succes hebben of falen wordt inmiddels wereldwijd onderschreven. Sta je open voor ontwikkeling door groei, dan lijkt die houding je te helpen om in het leven méér van je doelen te bereiken. Leerzaam en door de soepele schrijfstijl toegankelijk voor een breed publiek. Een topper!
NBD Biblion recensie, C.M. Manni

Niet eindpunt, maar route, Het Parool 28-04-2018.