Gratis verzending vanaf €20

Wonderlijke wazigheid

Uitleg, adviezen, tips en trucs over ADD voor jongeren en hun omgeving

Tirtsa Ehrlich  

ISBN 9789085601944 | 136 pagina's | Paperback | 9e druk, 2024

Omschrijving

Omdat er nog geen boek voor jongeren en jongvolwassenen met ADD is, besloot Tirtsa Ehrlich, GZ-psycholoog met veel ervaring op het gebied van AD(H)D, het te schrijven. Wonderlijke wazigheid beschrijft wat ADD is, gaat in op de behandeling, geeft tips en trucs voor het dagelijks leven thuis en op school zowel voor jongeren en hun ouders als voor docenten. Er is praktische informatie over onderwerpen als ADD en werken, humor, een rijbewijs halen, de liefde, alcohol en drugs, die prettig leesbaar is door de afwisseling met ervaringsverhalen en tips.

Jongeren vanaf 12 jaar, met of zonder classificatie ADD, docenten, ouders en andere familieleden kunnen na het lezen van dit boek goed uitleggen dat ADD niet hetzelfde is als ADHD, en vooral vertellen wat het wel is en hoe je ermee om kunt gaan.

Nu met nog uitgebreidere hoofdstukken met adviezen voor docenten en ouders.

ADD Lied

Er is een speciaal ADD Lied te beluisteren (en mee te zingen) via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music

Tekst, muziek, zang: Hannah Borst. Arrangement, muziekproductie, opnames: Michiel Mensingh.

Recensies

“Wonderlijke wazigheid beschrijft wat ADD is, gaat in op de behandeling, geeft tips en trucs voor het dagelijks leven thuis en op school, zowel voor jongeren en hun ouders als voor docenten. Er is praktische informatie over onderwerpen als ADD en werken, humor, een rijbewijs halen, de liefde, alcohol en drugs. En heel fijn, die informatie is prettig leesbaar door de afwisseling met ervaringsverhalen en tips.
- Uit een recensie van PCS magazine, editie 4 2018

"Ik heb een zoon met zeer duidelijk ADD, zonder enige hyperactiviteit. Hij kreeg steeds boeken aanbevolen voor ADHD en ADD, maar haakte af bij het stukje hyperactiviteit. Dit boek hebben we van A tot Z gelezen en was zó herkenbaar! Heel blij dat er zo'n duidelijk onderscheid is en zoveel herkenbare dingen in staan. De tips zijn ook geweldig! Heel blij mee."
- Uit een recensie van HannaStout via Bol.com

"In heldere taal weet de auteur diverse aspecten van ADD (en ook ADHD als overkoepelende term) te concretiseren. Zij richt zich op thuissituaties maar ook op school en werkomstandigheden, geeft tips. (...) Het boek is helder geschreven en concreet qua inhoud. (...) Een aantal grappige tekeningen maakt het geheel luchtig; de tekeningen zijn evenals de tekst voorzien van een blauwe steunkleur. Omdat mensen met ADD vaak moeite hebben met lange teksten, zijn de kernpunten vetgedrukt. Ook de duidelijke inhoudsopgave helpt hierbij, omdat de onderwerpen variëren van tips voor de middelbare school tot werken, je rijbewijs halen en in de liefde. Kortom een aanwinst voor de pedagogische en psychologische begeleiding van jong(volwassenen) en jongeren."
- Uit een recensie van NBD Biblion

"De verkeerstoren bij mensen met ADD werkt niet zo goed. Mooie metafoor waarmee schrijfster en GZ-psycholoog Tirtsa Ehrlich in Wonderlijke Wazigheid haar uitleg over ADD lekker simpel maakt. Alles komt aan bod: de werking van de hersenen, wel/geen medicatie, overige behandelingen en het – subtiele – verschil met ADHD. Echt een aanrader, vooral ook door de positieve toon. Het boek is bedoeld voor jongeren en hun omgeving en staat vol met tips en adviezen op alle levens terreinen: thuis, school, vervolgopleiding en werk. Ook zijn er speciale hoofdstukjes voor ouders en docenten. Heel zinvol, juist omdat ADD te snel als luiheid of onwil gezien kan worden. Veel tips in het boek komen van ADD’ers zelf. (...) ADD krijgt een gezicht en een bijbehorende gebruiksaanwijzing in dit boek. Ook de moeite waard voor volwassenen."
- 5 Sterren, Impuls Magazine, nummer 2 (2014)

"Eindelijk een boek dat écht voor ADD-ers is geschreven en niet voor ADHD-ers met een klein gedeelte over ADD. Het staat vol met praktische tips voor het kind, de ouders en leerkrachten. Het leest makkelijk."
- Recensie van Astrid00 via Bol.com

"Helder en duidelijk geschreven en veel goede informatie."
- Recensie van Roozenburg1967 via Bol.com

"Een fijne start met uitleg op gewone mensentaal om te begrijpen wat ADD is."
- Recensie van Rahel via Bol.com

"Ook voor de omgeving is het
goed om het boek te lezen. Dit zorgt voor een beter begrip in de omgang."

- Recensie van MatthijsGW via Bol.com

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video