Gratis verzending vanaf €20

Onze kinderen zijn anders

Liefde en chaos in een bijzonder gezin

Christel Kooyman-Van Loo  

| E-ISBN 9789461540560 | 324 pagina's | E-book | 1e druk 2022 | €14,99
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Wat als het noodlot toeslaat? Christel, een optimistische stralende vrouw met een enorme levenskracht, vertelt in dit aangrijpende en ontroerende boek over haar uitzonderlijke gezin. De jongste drie van haar vier kinderen zijn verstandelijk beperkt en autistisch. Hierdoor ontstaat een chaotische en onzekere situatie. Uiteindelijk blijken zij het zeldzame syndroom van Cohen te hebben. Eerlijk en kwetsbaar schrijft deze moeder over de invloed die haar drie speciale kinderen hebben op haar relatie, haar gezin en hun omgeving. Christel verliest zichzelf niet in wrok, verdriet of in een slachtofferrol. Met haar verhaal toont ze aan hoe hoop en onvoorwaardelijke liefde de teleurstellingen en tegenslagen overwinnen en uiteindelijk het leven verrijken.

Onze kinderen zijn anders is een persoonlijk verhaal van een vrouw, moeder en echtgenote. Het boek biedt herkenning voor ouders die een ‘handicap’ overkomt. Voor specialisten, zorgverleners (in opleiding), instellingen en instanties biedt dit boek inzicht in het proces dat verwanten van hun cliënten doorstaan. Leerkrachten in het speciaal onderwijs krijgen een kijkje achter de schermen over de thuissituatie van hun leerlingen. 

Waar het boek stopt, blogt Christel verder via www.onzekinderenzijnanders.nl

Ook verkrijgbaar als paperback

In de media

Recensies

“Christel beschrijft haar gezin in dit boek in mooie en minder mooie scènes, maar allemaal doorspekt met gevoelens. Ze schetst naar mijn mening een positief en dankbaar, doch ‘uitdagingen-gevuld’ beeld van haar positieve leven. Het leest prettig en voelt niet als therapeutisch voor alleen de schrijver zelf. (…)De vele situatieschetsen komen door Christels beschrijving tot leven en haar reacties lijken écht waardoor de lezer deelgenoot wordt en meeleeft, ook in Christels moeilijke afwegingen. (…) Ik denk dat dit boek misschien bij zal dragen aan een tolerantere, begripvollere maatschappij . Doordat we zien dat er overeenkomsten zijn tussen een bijzonder en minder bijzonder gezin.”
- Uit een recensie van Autisme Magazine van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, NVA (december 2022)

"Ik was er stil van toen ik het boek uit had. Met mijn ervaring in de zorg aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking heb ik toch al aardig wat meegemaakt. Ik bood begeleiding aan kinderen en jongvolwassenen, had regelmatig contact met hun ouders, heb heel wat ‘cliënten’ met diverse beperkingen voorbij zien komen, met en zonder problematisch gedrag en weet inmiddels dat geen enkel verhaal hetzelfde is. Toch maakte dit boek diepe indruk op me. Wat een respectvol verhaal: zowel naar haar kinderen toe als naar haar directe omgeving én de hulpverlening."
- Uit een recensie van Boekinkt, 2022

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: