Gratis verzending vanaf €20

Sozio Special Opleiding & Werk 2018

Nummer 1 - 2018

| 60 pagina's | Paperback | 2018 | nummer 1

Omschrijving

In dit extra dikke themanummer onder andere:

Hoe beleef jij je studie?

Opleiding en werk raken elkaar nergens zo direct als bij de student die ook werkzaam is in de hectische praktijk. Draagt de beroepsopleiding bij aan je professioneel handelen? Huub Wiltschut vraagt het aan Sandra Wilke en Marco Modderkolk.

 

De master 'Digitale innovatie in zorg en welzijn' (DIZW)

Voelt 't niet nieuw meer? Missie geslaagd!

Chatten met je behandelaar, een online behandelmodule volgen of trainen met een virtual reality-bril; digitale innovaties zijn niet langer weg te denken uit de zorg- en welzijnssector. Daarom startte NHL Hogeschool* in Leeuwarden in 2015 de bekostigde masteropleiding 'Digitale innovatie in zorg en welzijn' (DIZW). ‘Met digitale innovaties verbeter je als sociaal werker je aanpak.’

 

Sozio-redacteuren in debat, dr. Landsbergen reageert

'Ik wil mensen helpen': sterke motivatie?

Een beginnende studente vertelt dat ze voor Social Work koos omdat ze graag mensen wil helpen. Zegt de docent: 'Dan kun je ook in een supermarkt gaan werken.' Hoe sterk is 'mensen willen helpen' als motivatie? Een debat tussen de Sozio-redacteuren Yildiz Karadag en Jurja Steenmeijer, met een reactie van dr. Karin Landsbergen.

 

Nieuwe 'competentieset' gepubliceerd

Wat kan de forensisch sociaal professional?

Als forensisch sociaal professional moet je heel wat kwaliteiten in huis hebben, want je werkt aan gedragsverandering bij cliënten onder toezicht. Onlangs lanceerde Movisie de competentieset Forensisch Sociaal Professional. Wat is het belang ervan voor opleidingen en voor het werkveld?

 

Workshop helpt sociaal werker, docent en professional

Zo bespreek je morele dilemma's

Sociaal werkers en docenten zien zich dagelijks geconfronteerd met morele dilemma’s. Kom je in actie als een van de meisjes van de activiteitengroep in het buurtcentrum ineens in bedekkende islamitische kleding gehuld gaat, of als een gewaardeerde vrijwilliger je vraagt om zijn Facebookpagina te liken die Zwarte Piet steunt? Een workshop helpt bij het vinden van antwoorden.

 

Over kansen en valkuilen

Online leren, hoe werkt dat?

Online leren rukt op. Wat zijn de kansen, en de valkuilen? 'Zowel docenten als studenten zullen uitgedaagd moeten worden om nieuwe competenties aan te leren.'

 

Laat zien hoe serieus je je vak neemt

Ja, registreren heeft zin

Als je tijdens je opleiding het profiel Jeugd kiest, krijg je toegang tot het register voor jeugd- en gezinsprofessionals bij het Kwaliteitsregister Jeugd. Dat is aantrekkelijk, want bij steeds meer vacatures is die registratie een eis. En zo zijn er nog veel meer: Jurja Steenmeijer maakt je wegwijs in de wereld van de registraties.

 

Leergang GGZ-agoog
De Leergang GGZ-agoog aan de Hanzehogeschool Groningen is ontwikkeld voor agogen die werkzaam zijn in de GGZ inclusief verslavingszorg.

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sozio