Gratis verzending vanaf €20

Geloof en bijgeloof

Een onderzoek onder katholieken op Curaçao

Prof. dr. ing. Valdemar Marcha   Jacqueline Werkman  

ISBN 9789085600947 | 184 pagina's | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

Geloof of bijgeloof?!
De Curaçaose katholiek staat bekend als een gelovige met veel devotie. De uiterlijke manifestatie hiervan is zichtbaar in onder andere het bijwonen van de eucharistieviering, de verering van heiligen, het geregeld bidden van de rozenkrans, novenen en het aanroepen van bovennatuurlijke krachten voor de oplossing van een verscheidenheid aan levensproblemen. Maar wat drijft ten diepste de Curaçaose katholiek?

Valdemar Marcha en Jacqueline Werkman hebben het initiatief genomen om de beeldvorming en betekenis van deze krachten te portretteren; katholieke gelovigen werden uitvoerig geïnterviewd. De beschrijvingen zijn zeer verrassend en leiden tot de vraag of de lokale katholiek aanhanger is van een geloof of bijgeloof.

Review
 

“De auteurs vragen zich af ‘of de hiërarchie van de kerk zich bewust is van deze bijzondere cultuur en ook van het feit dat het al eeuwen schijnt te persisteren’. Elk hoofdstuk begint met een illustratie van geloof of bijgeloof, vergezeld van een citaat van de respondent. (…) Een boek voor de lezer die meer wil weten over welk geloof de lokale katholiek nu eigenlijk aanhangt.
- Uit een recensie van Antilliaans Dagblad (7 oktober 2021)

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Uitgeverij SWP